Wide Screen
Image default
Filmek

Megerősítették, pontosan mikor játszódik a Marvel Kapitány

A Disney elárulta azt az évet, amelyikben a Marvel Moziverzum első női szuperhősfilmje, a Marvel Kapitány játszódik.

A Marvel Kapitány bejelentése pillanatában a stúdió csak annyit árult el, hogy a ’90-es években játszódik majd, de hogy pontosan milyen évet írunk eddig nem árulták el a készítők, most azonban ezt közvetlen a stúdió erősítette meg: 1995-ben járunk, amikor Carol Danvers (Brie Larson) főhős visszatér a Földre, s találkozik Nick Fury (Samuel L. Jackson) és Coulson (Clark Gregg) ügynökökkel.

A hír közvetlenül a Disney japán oldalától érkezett, ahol egy a filmről megjelent leírásban olvasható az évszám. A történet jóval a Bosszúállók megalakulása előtt játszódik, hiszen arra egészen 2012-ig kellett várnunk, amikor is Nick Fury igazgató egy csapatba gyűjtötte a legnagyobb hősöket, de Marvel Kapitány szerepe idején még Vasember sem létezett, arra is 2008-ig kellett várnunk.

A Marvel Kapitány előzeteséből már kiderült, hogy Ryan Fleck és Anna Boden nagyszerű munkát végzett a karakterrel, és egészen sajátos módját választották a hős bemutatásának, aki a Marvel Moziverzum következő fázisának egyik főszereplője lesz, s a Bosszúállók 4. egyik kulcsszereplőjévé válik – Thanos legfőbb kihívója lesz a Végtelen háború folytatásában. A trailerben számos utalást kaptunk a 1990-es évekre kezdve azzal, ahogy elindul a videó – egy ’90-es évekbeli videojátékboltot látunk -, és biztosak lehetünk abban is, hogy a Marvel okkal titkolta eddig az évszámot. Mint ismeretes, a Marvel Moziverzumban mindennek jelentősége van, így az 1995 is fontos lehet a későbbiekben.

A Marvel Kapitány több szempontból is fontos lesz, hiszen ez lesz első bemutatkozása az univerzumban, amire első utalást a Végtelen háború stáblista utáni jelenetében kaptunk, amikor Nick Fury egy vészhívóval üzent a hősnek. Ebből arra tudunk következtetni, hogy a karakter nem tartózkodott a Földön Thanos a pusztítás idején, és itt újabb kérdések merülnek fel bennünk: miért, mikor hagyta el újra a bolygót? Valószínűleg a film válasszal szolgál majd, hogy Marvel Kapitány hol töltötte a következő 25 évét, míg találkozik a Bosszúállókkal.

A Marvel Kapitány országos bemutatójára 2019. március 7-én kerül sor.

Még több a témában...

Venom önálló filmet kap 2018 októberében

Kévés Bence Mihály

A Marvel spoiler miatt nem árulja el a Bosszúállók 4 címét

Kévés Bence Mihály

A Disney 2022-tól új Star Wars- és Marvel-filmeket mutat be, csúsznak az Avatar részek

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább