Megerősítették, pontosan mikor játszódik a Marvel Kapitány

A Disney elárulta azt az évet, amelyikben a Marvel Moziverzum első női szuperhősfilmje, a Marvel Kapitány játszódik.

A Disney elárulta azt az évet, amelyikben a Marvel Moziverzum első női szuperhősfilmje, a Marvel Kapitány játszódik.

A Marvel Kapitány bejelentése pillanatában a stúdió csak annyit árult el, hogy a ’90-es években játszódik majd, de hogy pontosan milyen évet írunk eddig nem árulták el a készítők, most azonban ezt közvetlen a stúdió erősítette meg: 1995-ben járunk, amikor Carol Danvers (Brie Larson) főhős visszatér a Földre, s találkozik Nick Fury (Samuel L. Jackson) és Coulson (Clark Gregg) ügynökökkel.

A hír közvetlenül a Disney japán oldalától érkezett, ahol egy a filmről megjelent leírásban olvasható az évszám. A történet jóval a Bosszúállók megalakulása előtt játszódik, hiszen arra egészen 2012-ig kellett várnunk, amikor is Nick Fury igazgató egy csapatba gyűjtötte a legnagyobb hősöket, de Marvel Kapitány szerepe idején még Vasember sem létezett, arra is 2008-ig kellett várnunk.

A Marvel Kapitány előzeteséből már kiderült, hogy Ryan Fleck és Anna Boden nagyszerű munkát végzett a karakterrel, és egészen sajátos módját választották a hős bemutatásának, aki a Marvel Moziverzum következő fázisának egyik főszereplője lesz, s a Bosszúállók 4. egyik kulcsszereplőjévé válik – Thanos legfőbb kihívója lesz a Végtelen háború folytatásában. A trailerben számos utalást kaptunk a 1990-es évekre kezdve azzal, ahogy elindul a videó – egy ’90-es évekbeli videojátékboltot látunk -, és biztosak lehetünk abban is, hogy a Marvel okkal titkolta eddig az évszámot. Mint ismeretes, a Marvel Moziverzumban mindennek jelentősége van, így az 1995 is fontos lehet a későbbiekben.

A Marvel Kapitány több szempontból is fontos lesz, hiszen ez lesz első bemutatkozása az univerzumban, amire első utalást a Végtelen háború stáblista utáni jelenetében kaptunk, amikor Nick Fury egy vészhívóval üzent a hősnek. Ebből arra tudunk következtetni, hogy a karakter nem tartózkodott a Földön Thanos a pusztítás idején, és itt újabb kérdések merülnek fel bennünk: miért, mikor hagyta el újra a bolygót? Valószínűleg a film válasszal szolgál majd, hogy Marvel Kapitány hol töltötte a következő 25 évét, míg találkozik a Bosszúállókkal.

A Marvel Kapitány országos bemutatójára 2019. március 7-én kerül sor.

Total
8
Shares
Previous Article
Russo

Joe Russo elárulta, hogy milyen hosszú a Bosszúállók 4. első vágása

Next Article
Rick Grimes

Rick Grimes már soha nem tér vissza The Walking Dead sorozatba

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!