x
Close


Közelgő események

Filmek

M’Baku lesz Fekete Párduc egyik ellensége a filmben

A Marvel Studios sorra jelenti be a jobbnál jobb szereplőket a filmre. Kezdjék már forgatni!

M’Baku lesz Fekete Párduc egyik ellensége a filmben
  • Publishedszeptember 29, 2016

A Marvel Studios sorra jelenti be a jobbnál jobb szereplőket a filmre. Ez lesz az egyik legjobban várt Marvel-film, az egyszer biztos!

A karakterrel először az idei nyár blockbusterében, az Amerika kapitány: Polgárháború filmben találkozhattunk. Annyira jól sikerült Párduc bemutatkozása, hogy rögtön önálló filmet is kapott, melyet hamarosan forgatni kezdenek. A hírek szerint egy teljesen más, misztikusabb és varázslatosabb Marfel-filmet kapunk, mint amit a korábbi képregényhősöktől láttunk a vásznon.

A Marvel hivatalosan is megerősítette, hogy egy másik gazfickó is feltűnik majd a Fekete Párducban. A film főszereplője maga Párduc, T’Challa (Chadwick Boseman) herceg lesz, aki apja T’Chaka (John Kani) halála után vette át a trónt – A Polgárháborúban apja gyűrűjét felhúzta, ezzel jelezte a trónörökös, hogy ő az új uralkodó, s ezzel a Párduccá is vált – korábban elmondta, hogy sokkal összetettebb lesz a film, mint elsőre gondolnánk, sok titkot tartogat majd. Winston Duke A célszemély című sorozat sztárja éjszaka megérkezett a Fekete Párduc fedélzetére, ő fogja játszani M’Baku-t a moziban, akit talán Man-Ape néven jobban ismerhetnek a képregények szerelmesei.

Man-Ape ősrégi ellensége a Párducnak, illetve a technológiailag fejlett Wakanda városnak. A jabari törzs egyik nagyhatalmú uráról van szó – még Wakanda határain belül található a törzs, pont ezért van nagy rivalizálás a hatalomért. Meglepő módon nem Fekete Párducot, hanem M’Baku-t tartják az afrikai nemzetek legnagyobb ősi harcosának, egyszer már sikerült a trónra kerülnie a White Gorilla segítségével, de nem tartott sokáig uralma.

A Variety szerint a stúdió több színészt is megnézett az elmúlt pár hétben a szerepre, még mielőtt odaadták volna Duke-nak a castot. A jelöltek között szerepelt Yahya Abdul-Mateen II is, de végül Winston Duke-ra esett a döntés.

A film forgatókönyve lassan teljesen elkészül, már csak a végső csiszolásokat végzik rajta, így a jövő év elején kezdődhet a munka. A Creed: Apollo fia film rendezője, Ryan Coogler irányítja majd a stábot, aki elmondta, hogy a film több szempontból is áttörés lesz, nem csak azért, mert Fekete Párduc első filmjéről van szó, hanem mert javarészt afroamerikai színészekkel dolgoznak majd, korábban a Marvel-nél erre nem volt példa (Disney-nél sem!). A filmben látható lesz Michael B. Jordan (Killmonger), Lupita Nyong’o (Nakia), Danai Gurira (Oynko) és az újdonsült Winston Duke (M’Baku, Man-Ape), és maga a főszereplő, Chadwich Bosemen a Párduc.

A filmet 2018. február 16-án mutatják be a mozikban.

Ha a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a DC és Marvel hírekről, akkor LIKE-old a Wide Screen-t, illetve Marvel és DC Univerzum-ot Facebookon!

dc-es-marvel-univerzum

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.