x
Close


Közelgő események

Filmek

Fekete Párduc az egyik legtitokzatosabb karakter

Nagyon ütősre sikerült a karakter bemutatása, alig várjuk, hogy lássuk a szólófilmjét.

Fekete Párduc az egyik legtitokzatosabb karakter
  • Publishedszeptember 20, 2016

Nagyon ütősre sikerült a karakter bemutatása, alig várjuk, hogy lássuk a szólófilmjét.

A tervek szerint jövő év elején kezdik el forgatni a Fekete Párduc saját filmjét, melyről most újabb hírek láttak napvilágot. Chadwick Boseman éppen az Amerika kapitány: Polgárháború Párduc jeleneteit reklámozta, miközben a színész elárulta, hogy egy teljesen más Marvel filmmel találkozhatunk majd. Sokkal titokzatosabb, és rejtélyesebb film lesz, mint a korábbi képregényfilmek voltak. Chadwick azt is elárulta, hogy a rajongók az összes olyan karakterrel találkozhatnak majd a filmben, akik egykoron Fekete Párducot szolgálták. A következőket mondta a színész egy interjúban:

Ha láttad a zárórészt a Polgárháborúban, mikor Wakandában jártunk, akkor tudod, hogy mennyire rejtélyes is ő. Azt hiszem, hogy nagyon sok van még addig, hogy meséljünk a karakterről. Kétségkívül, több származása is ismert Fekete Párducnak, tanulhatsz Wakandáról, a kultúráról, a hagyományokról, és a múltról is. Átrághatod magad az összes képregényen is, hogy megtudd, több Párduccal is találkozhattunk már a múltban. Ennyit a származásról!

Chadwick Boseman karakterét, T’Challa-t először a nyár legnagyobb blockbusterében, a Polgárháborúban láthattuk, mikor megörökölte a Fekete Párduc címet. Sajnos a filmben a Bosszúállók nem tudták megmenteni T’Chaka-t (John Kani), emiatt T’Challa húzta magára a különleges fekete gúnyát. Könnyen megeshet, hogy nem örökre búcsúztunk el az apjától, és a jövőben visszaemlékezés, vagy Wakanda történelmében még feltűnik a vásznon. Jelenleg annyit tudunk a készülő filmről, hogy a Fekete Párduc film a The Djalia: Planet of Wakandan Memory képregényeket dolgozza fel, melyben bemutatják, hogy milyen kapcsolat van a főhős és az hajdani karakterek között. Nagyszerű alkalom arra, hogy jobban megismerjük a Párducot, és az ő barátait, ellenségeit a múltból. Chadwick Boseman a Yahoo! Movies UK-nek adott interjúban világossá tette, hogy a Fekete Párduc film nem egy eredettörténet lesz T’Challa karakteréhez.

A Polgárháború csak egy ugrás volt a karakternek. Nem feltétlenül beszélhetünk eredettörténetről, mert több filmen át is megőrzi majd a titkát. Mikor levettem a maszkot, és kiderült, hogy Wakanda hercege az a srác, akinek az apját éppen most ölték meg, ez meglepetés volt. Tehát, megtanulod majd, miközben nézed a filmet, hogy milyen hatalma van. Továbbra is rejtély marad kiléte, több filmen át fogja őrizni titkát.

A film castinglistája eddig úgy fest, hogy Michael B. Jordan Erik Killmonger-t fogja alakítani, Danai Gurira karaktere Okoye, Lupita Nyong’o-ot pedig Nakia-ként kereshetjük majd a filmben, ketten együtt a Comic-Con-on már mutatkoztak. A filmet Ryan Coogler (Creed: Apollo fia rendezője) rendezi, aki Joe Robert Cole (The People Vs. O.J. Simpson írója) forgatókönyvét fogja feldolgozni. Reméljük, hogy a forgatás kezdetével többi színész nevéről is lehull majd a lepel.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.