Főoldal Filmek Egy sötétebb Marvel film lesz a Fekete Párduc
Filmek

Egy sötétebb Marvel film lesz a Fekete Párduc

745

Chadwick Boseman mesélt még a nyáron a Fekete Párduc filmről.

Még majdnem két évünk van, hogy bemutassák a Ryan Coogler rendezésű Fekete Párduc filmet, de már az idei Amerika kapitány: Polgárháború filmben szemügyre vehettük a főszereplőt. A rajongók szeretnének minél többet megtudni az új kedvencükről, T’Challa-ról. Túl sok részletet még nem árultak el a szólófilmről, de Chadwick Boseman picit megnyílt a közönségnek, és apróbb infókat megosztott egy interjúban.

CBR beszélgetett Boseman-nal a San Diegó-i Comic-Con-on, de csak most hozták nyilvánosságra azokat, amik ott elhangoztak. A színész sokat nem tudott elárulni, hiszen még el sem kezdték forgatni a filmet – erre csak jövő év elején kerül sor -, de azt leszögezte, hogy szórakoztató lesz, de nem annyira, mint a Hangya volt.

Vicces, mert egyrészt ez az a Marvel-film, melyet legjobban szerettem, a másik pedig, hogy szórakoztató. Imádtam a Hangyát is, de számomra inkább a sötétebb hangvételű szuperhősfilmek jönnek be. Örülök, hogy nem én lettem Hangya. Örülök, hogy a Fekete Párduc film hangja kissé határozottabb lehet. Csak azt akartam bizonyítani már a kezdetektől, hogy ez az, amit csinálunk. Ez az, ami akartam lenni, úgy érzem, hogy mindig is ez akartam lenni, mikor szuperhősfilmet nézek. Azokat is nagyon szeretem, de nagyon izgalmas, hogy én is bennük lehetek.

Boseman Fekete Párduc-os belépése remekül sikerült nyáron a Polgárháborúban. A Russo testvérek remek munkát végeztek, és példaértékű az, ahogy bevezették az addig ismeretlen karaktert a Marvel nagy univerzumába. Boseman úgy gondolja, hogy sok mindent megtanulhattunk a filmben T’Challa-ról, s picit már előre is utalt a Fekete Párduc filmre – Az említett film végén ugye megkegyelmezett Baron Zemo-nak, életben hagyta apja gyilkosát.

Úgy érzem, hogy kaphat még egy esélyt, hogy lássa azt, nem lesz önző uralkodó. Nem lesz diktátor. Nem olyan személyről beszélünk, aki azért csinál dolgokat, hogy abból saját haszna származzon. Az, hogy egy hősi szempontja van a hősök, s vezetők között. A javára írhatjuk, hogy mennyire irgalmas, ami teret is hagy neki, s olyan dolgokat csinálhat, melyek nem feltétlenül tökéletesek.

Fekete Párduc film nem csak a Marvel Studios-nak, de Hollywood-nak is sokat jelent majd. Ez lesz a jelenkor első olyan képregény filmje, melyben egy afroamerikai főszereplőt látunk. Nem csak a színész, de a rendező, és a stábtagok legtöbbje is színesbőrű lesz. Nagyon ritka az, hogy egy ilyen összeállítású filmet kasszasikerre várjanak. Chadwick Boseman erről is beszélt, hogy szerinte hatalmas dologra készülnek, és tudja, érzi, hogy milyen hatással lesz a filmiparra.

Érzem az energiát, a képet mely önmagában felkelti az emberek érdeklődését. Beszélhetünk mindarról, amit akarsz, hogy benne legyen egy képregényben, amit már láthattak az animációs sorozatokban, de most élő emberekkel megcsinálni azokat, megváltoztat valamit benned. Óriási dolog lesz, mert nem csak a színesbőrűek, vagy az afrikai származású emberek akarják majd látni, hanem mindenki, s ez csodálatos dolog. Őszintén hiszem, hogy többen szeretnék majd megnézni, mint akik nem, különösen azok után, hogy itt állunk.

A Creed: Apollo fiát is rendező Ryan Coogler rendezheti a filmet, melynek forgatókönyvét is saját maga jegyezte a American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy írójával, Joe Robert Col-lal közösen. Boseman mellett szerepet kap még a filmben Lupita NYong’o, Danai Gurira, Michael B. Jordan, ahol az utóbbi Erik Killmonger-t fogja majd eljátszani, valamint Andy Serkis, akit Ulysses Klaue-ként állítottak be.

A filmet 2018. február 18-án nézhetjük majd meg a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események