Toni Erdmann – Kihagyhatatlan itthon is a mozikban

Elbűvölő és mulatságos. Az ideji Cannes Film Fesztivál nagy sikere.

Elbűvölő és mulatságos. Az ideji Cannes Film Fesztivál nagy sikere, mely a fődíjról végül lecsúszott, de a FIPRESCI zsűri különdíjjal tüntette ki. Az év művészfilmjeinek egy kihagyhatatlan remeke!

Toni Erdmann egy bájos és szórakoztató történet egy apáról, aki mindent bevet, hogy felnőtt lányával megerősítse kapcsolatát…

Winfred Conradi (Peter Simonischek) egy családi összejövetel után egyszer csak úgy dönt, kivesz egy hónap szabadságot, hogy meglátogassa lányát, Inest (Sandra Hüller) Romániában, ahol bejelentés nélkül állít be a nő munkahelyére… A nő, ismerve apja különös jellemét, meg sem lepődik, ám azzal a feltétellel engedi be életébe, hogy maradjon a háttérben, és engedje őt érvényesülni… azonban mikor rendíthetetlen törekvései, hogy pozícióját megerősítse a cégénél, folyamatos kudarcba fulladnak, Winfred egy kitalált személy, Toni Erdmann, bőrébe bújva lép színre, hogy lánya körül oldja a feszültséget – kisebb-nagyobb sikerrel!

Maren Ade német rendezőnő harmadik nagyjátékfilmje, egy apa és lánya kapcsolatáról, sajátos humorával és bizarr fordulataival, a legközömbösebb nézőt is észrevétlen varázsolja el. Bár néha már nem is hiszünk a szemünknek, valahogy mégis eléri azt, hogy elkerülje a közhelyeket, és olyan őszinte hangvétellel szólaljon meg, amire valahogy nem számítunk.

A végén már azt sem tudod majd, sírj, vagy nevess!

A film egyetlen hátulütője talán a hossza (162 perc), de ezt is könnyen megbocsátja a néző, ha belegondol, mi mindent kapott cserébe.

A Toni Erdmann a Jameson CineFest Miskolc Nemzetközi Filmfesztivál (szept. 9-18.) versenyprogramjának részeként mutatták be először Magyarországon.

A film a Cirko Film forgalmazásában mától, szeptember 29, látható a mozikban.

Total
0
Shares
Previous Article

KRITIKA: Mélytengeri pokol

Next Article

M’Baku lesz Fekete Párduc egyik ellensége a filmben

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!