Főoldal Filmek Marvel Kapitány jelmeze akár ilyen is lehetett volna, a különbség pedig drasztikus
Filmek

Marvel Kapitány jelmeze akár ilyen is lehetett volna, a különbség pedig drasztikus

Marvel Kapitány jelmeze több változáson is átesett az évek során, de a korai tervek mindent visznek.

82
Marvel Kapitány 2.

Marvel Kapitány jelmeze több változáson is átesett az évek során, de a korai tervek mindent visznek.

A Marvel alkotásaiból az elmúlt időben több koncepciós tervet is láttunk. Láttuk, hogy a Bosszúállók: Végtelen háború korai tervein a Vormir mennyire eltért a filmben látott helyszíntől, vagy Dormammu a Doctor Strange-filmben emberi alakot is kaphatott volna, Thanos is sokkal félelmetesebb megjelenést kapott, most pedig a Brie Larson főszereplésével készült Marvel Kapitány korai terveiből csemegézünk. Caron Danvers főszereplőről mutattak egy korai tervet, és szembetűnő különbségeket fedezhetünk fel.

A Marvel kiemelt figyelmet szentelt a karakterek megjelenésére, hogy a már futottak jelmezei jól tükrözzék a képregényes megjelenésüket, vagyis azt adják vissza a Marvel Moziverzumban, amiről évtizedeken át olvastak a rajongók. Marvel Kapitány erre tökéletes példa, hiszen Carol Danvers jelmeze nagyon hasonló ahhoz, ahogy Kell Sue Deconnick a képregényekben elképzelte a hőst. Kezdetben Marvel Kapitányt zöld színű jelmezben láttuk, hiszen akkor még ő maga is a Kree hadsereg elit alakulatának tagja volt, s csak később színezték ki a jelmezt, kapta meg a képregényekből a piros és kék színkombinációt.

A most bemutatott korai koncepciók egyikén a tervezők egy sokkal vadabb tervvel álltak volna elő a karakter megjelenéséről. Constantine Sekeris Instagram-oldalán osztott meg egy képet, ami drasztikusan eltér attól, ahogy bemutatták a filmekben. Sekeris közösségi oldalán egy rövid leírást is mellékelt a képhez.

View this post on Instagram

Here is another captain Marvel early exploration of her kree costume a bit alien with a red pallette and different hair style…..did this design at Marvel studios in the Visual Development team lead by Andy Park…..was on this kool project for a short time to help explore different options …..was allot of fun and really enjoyed the film…..I was lucky enough to work with my friends and amazing talented artists and designers #ianjoyner #jsmarantz #tullysummers #justinsweet #rodneyfuentebella #jacksonsze #anthonyfrancisco #wesleyburt #adamross #joshherman check out the art of book to c how awesome all these artists are. #marvelstudios #captainmarvel #charactersesign #costumedesign #conceptart #zbrush #keyshot

A post shared by Constantine Sekeris (@constantinesekeris) on

Itt van egy másik Marvel Kapitány, a Kree jelmez korai feltárásáról, ami egy kicsit idegen lehet ezzel a piros színnel és az eltérő hajstílussal. Ezt a tervet a Marvel Studiosnál a vizuális fejlesztési csapat vezetője, Andy Park készítette. A projektben rövid ideig volt ilyen, ami abban segített, hogy különféle lehetőségeket fedezzünk fel. Sokat szórakoztunk, és nagyon élveztük a filmet. Elég szerencsés voltam, hogy a barátaimmal és elképesztően tehetséges művészekkel és tervezőkkel dolgoztam együtt.

Marvel Kapitányt végül úgy láttuk, ahogy a képregényekben, jellegzetes piros és kék színösszeállításban, amit Monica Rambeua festett meg. Később még finomítottak a jelmezen, s a Végjátékra kisebb ráncfelvarráson esett át, lényeges különbség a karakter rövid haja jelentette. Hogy milyen alakot szánnak neki a folytatásra, még nem tudni.

A Marvel Kapitány 2. részét 2022. július 8-án fogják bemutatni.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...