Marvel Kapitány 2.

Marvel Kapitány jelmeze akár ilyen is lehetett volna, a különbség pedig drasztikus

Marvel Kapitány jelmeze több változáson is átesett az évek során, de a korai tervek mindent visznek.

Marvel Kapitány jelmeze több változáson is átesett az évek során, de a korai tervek mindent visznek.

A Marvel alkotásaiból az elmúlt időben több koncepciós tervet is láttunk. Láttuk, hogy a Bosszúállók: Végtelen háború korai tervein a Vormir mennyire eltért a filmben látott helyszíntől, vagy Dormammu a Doctor Strange-filmben emberi alakot is kaphatott volna, Thanos is sokkal félelmetesebb megjelenést kapott, most pedig a Brie Larson főszereplésével készült Marvel Kapitány korai terveiből csemegézünk. Caron Danvers főszereplőről mutattak egy korai tervet, és szembetűnő különbségeket fedezhetünk fel.

A Marvel kiemelt figyelmet szentelt a karakterek megjelenésére, hogy a már futottak jelmezei jól tükrözzék a képregényes megjelenésüket, vagyis azt adják vissza a Marvel Moziverzumban, amiről évtizedeken át olvastak a rajongók. Marvel Kapitány erre tökéletes példa, hiszen Carol Danvers jelmeze nagyon hasonló ahhoz, ahogy Kell Sue Deconnick a képregényekben elképzelte a hőst. Kezdetben Marvel Kapitányt zöld színű jelmezben láttuk, hiszen akkor még ő maga is a Kree hadsereg elit alakulatának tagja volt, s csak később színezték ki a jelmezt, kapta meg a képregényekből a piros és kék színkombinációt.

A most bemutatott korai koncepciók egyikén a tervezők egy sokkal vadabb tervvel álltak volna elő a karakter megjelenéséről. Constantine Sekeris Instagram-oldalán osztott meg egy képet, ami drasztikusan eltér attól, ahogy bemutatták a filmekben. Sekeris közösségi oldalán egy rövid leírást is mellékelt a képhez.

View this post on Instagram

Here is another captain Marvel early exploration of her kree costume a bit alien with a red pallette and different hair style…..did this design at Marvel studios in the Visual Development team lead by Andy Park…..was on this kool project for a short time to help explore different options …..was allot of fun and really enjoyed the film…..I was lucky enough to work with my friends and amazing talented artists and designers #ianjoyner #jsmarantz #tullysummers #justinsweet #rodneyfuentebella #jacksonsze #anthonyfrancisco #wesleyburt #adamross #joshherman check out the art of book to c how awesome all these artists are. #marvelstudios #captainmarvel #charactersesign #costumedesign #conceptart #zbrush #keyshot

A post shared by Constantine Sekeris (@constantinesekeris) on

Itt van egy másik Marvel Kapitány, a Kree jelmez korai feltárásáról, ami egy kicsit idegen lehet ezzel a piros színnel és az eltérő hajstílussal. Ezt a tervet a Marvel Studiosnál a vizuális fejlesztési csapat vezetője, Andy Park készítette. A projektben rövid ideig volt ilyen, ami abban segített, hogy különféle lehetőségeket fedezzünk fel. Sokat szórakoztunk, és nagyon élveztük a filmet. Elég szerencsés voltam, hogy a barátaimmal és elképesztően tehetséges művészekkel és tervezőkkel dolgoztam együtt.

Marvel Kapitányt végül úgy láttuk, ahogy a képregényekben, jellegzetes piros és kék színösszeállításban, amit Monica Rambeua festett meg. Később még finomítottak a jelmezen, s a Végjátékra kisebb ráncfelvarráson esett át, lényeges különbség a karakter rövid haja jelentette. Hogy milyen alakot szánnak neki a folytatásra, még nem tudni.

A Marvel Kapitány 2. részét 2022. július 8-án fogják bemutatni.

Total
7
Shares
Previous Article

KRITIKA: Pókember: Hazatérés

Next Article

A Final Fantasy VII előtt tiszteleg a DOOM is

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!