Főoldal Filmek Új koncepciós rajzok szerint a Lélekkőnek otthont adó Vormir így is kinézhetett volna a Végtelen háborúban
Filmek

Új koncepciós rajzok szerint a Lélekkőnek otthont adó Vormir így is kinézhetett volna a Végtelen háborúban

A Bosszúállók: Végtelen háború új koncepciós tervein Vormir egy alternatív megjelenése látható, ami a Lélekkőnek adott otthont a filmben.

816
Bosszúállók: Végtelen háború

A Bosszúállók: Végtelen háború új koncepciós tervein Vormir egy alternatív megjelenése látható, ami a Lélekkőnek adott otthont a filmben.

A Végtelen Kövek nagyon fontos szerepet játszottak az infinity Saga névre keresztelt első, második és harmadik fázisban, de különösen a Bosszúállók: Végtelen háborúban és a Bosszúállók: Végjátékban. Az első filmben Thanos megszerezte a köveket a Bosszúállóktól, ami Loki és Vízió életébe került, hogy aztán egy csettintéssel kiirtsa a fél univerzumot.

A hat elemi kristály közül a Lélekkő hollétét borította legnagyobb rejtély a történetben, hiszen a Végtelen háborúig senki sem tudta a kő lelőhelyét, kivéve persze Gamorát. Thanos kényszerítette lányát, hogy elvezesse a Lélekkőhöz, különben testvére, Nebula meghal. A Vormiron a Vörös Koponyától Thanos és Gamora megtudja, hogy a Lélekkő különleges helyet foglal el Végtelen Kövek sorában, ugyanis a kő lelket követel, vagyis Thanosnak fel kell áldozni azt a valakit, akit legjobban szeret, hogy megszerezze a Lélekkövet. Az Őrült Titán terve sikeréhez nem tehet mást, minthogy feláldozza lányát.

A Marvel egyik koncepciós művésze, Stephen Schirle ugyanakkor elárulta, hogy nem mindig a Vormir adott otthont a Lélekkőnek, ahogy azt láttuk a filmben. A Végtelen háborúban a Vormir sötét volt, hóval és hamuval a levegőben, míg a felszínét pedig nagy részben sziklák borították. De nem mindig volt ez így, hiszen Schirle legújabb koncepciós tervei szerint a bolygó sokkal színesebb is lehetett volna, hatalmas levelekkel és virágokkal a felszínén. És Gamora sem egy sziklafalról esett volna a mélybe, hanem körlakú nyíláson keresztül egy barlangba zuhan.

Noha Gamora nem élte túl, mégis láttuk visszatérni a Végjátékban, igaz nem a fő idősíkról, hanem 2014-ből tért vissza a jelenbe. A filmből megtanultuk azt is, hogy nem lehet visszahozni azokat a hősöket, akik feláldozzák magukat a Lélekkőért, így Gamora mellett Fekete Özvegy sem támadhat fel, végleg meghaltak. Fekete Özvegyet két hónap múlva, egy előzményfilmben látjuk még a filmvásznon.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Előzetesek

Egy visszatérővel befutott a Deadpool & Rozsomák végső előzetese

Ha nem akarsz minden poént lelőni, hagyd ki a Deadpool & Rozsomák...

Russo
BREAKINGFilmek

A Russo testvérekkel a Bosszúállók 5. és a Titkos háború rendezéséről egyeztet a Marvel Studios

Russo testvérek és a korábbi írók menthetik meg a következő két Bosszúállók-filmet.