x
Close


Közelgő események

Filmek

Már Taika Waititi is tudja a Bébi Yoda valódi nevét, de nem fogja elárulni

A rajongók csak Bébi Yodaként hivatkoznak a gyerekre, de tudjuk, hogy nem ez az igazi neve.

Már Taika Waititi is tudja a Bébi Yoda valódi nevét, de nem fogja elárulni
  • Publishedjanuár 7, 2020

A rajongók csak Bébi Yodaként hivatkoznak a gyerekre, de tudjuk, hogy nem ez az igazi neve.

A Star Wars franchise rajongóinak nem kell megmagyarázni, hogy a The Mandalorian-sorozatban látott kis gyerek, nem Yoda mester fiatalabb verziója, nem reinkarnációról van szó, és nem is Yoda és Yaddle gyereke, ahogy arról is lehetett már olvasni. De akkor ki a Bébi Yoda, akire Jon Favreau készítő csak úgy hivatkozik mindig, hogy A Gyerek?

A sorozat mindeddig nem fedte fel a Bébi Yoda háttértörténetét, nem tudni, honnan jött, kik alkották. Bár ezzel kapcsolatban elméletek vannak, hogy klónozással teremtették meg Yoda fajából, és Palpatine uralkodó hüvelyének szánták, mert az Uralkodó hatalmas erejét nem bírják sokáig a gazdatestei (ezért lehetett Snoke is annyira megviselt).

Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója múltkor már elárulta, hogy Favreau megsúgta neki a Bébi Yoda nevét, de ráparancsoltak, hogy nehogy kikotyogja. Most Taika Waititi rendező is elmondta, hogy bizony már ő is tudja az igazságot. A Thor: Ragnarök sikere után Waititi azonnal belopta magát a Disney szívébe, megbízták a negyedik Thor-film készítésével, és még a The Mandalorian utolsó részét is filmezhette.

A New York Times munkatársa bírta szóra a rendezőt, és többek között mi másról is kérdezhette volna, hogy hogyan hívják a sorozat gyerekét, sajnos azonban nem árult el semmit, meghagyja ezt Favreaunak, hogy kiforrja majd magából a sztori.

Waititi legközelebb a Jojo Nyuszi filmmel tér vissza a mozikba, főszerepben Archie Yates, aki a Reszkessetek, betörök! feldolgozás főszerepét is megkapta. Majd ezután Michael Fassbenderrel közösen készítik a Next Goal Wins komédiát, hogy nyár végén visszatérjen a Marvelhez, és belevesse magát a Thor: Szerelem és mennydörgés munkálataiba.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.