Bébi Yoda

Jon Favreau megerősítette, hogy a The Mandalorian-sorozatból Bébi Yoda nem az a Yoda

Ez már csak azért sem lenne helytálló, merthogy a The Mandalorian jóval azután játszódik, hogy Yoda mester eggyé vált az Erővel.

Ez már csak azért sem lenne helytálló, merthogy a The Mandalorian jóval azután játszódik, hogy Yoda mester eggyé vált az Erővel.

A The Mandalorian-sorozat bemutatója óta mindenki a Bébi Yoda eredetére kíváncsi. Elméletek vannak a klónozásról, miszerint a Birodalom megmaradt követői azért bérelték fel a sorozat főszereplőjét, hogy majd Palpatine a Bébi Yoda testében visszanyeri erejét. De még csak a nevét sem tudjuk ennek az aranyos kis állatkának, Jon Favreau készítőt és Bob Iger-t leszámítva.

Bob Iger egy interjúban elárulta, hogy ő bizony már tudja a Bébi Yoda valódi nevét, illetve hogy Favreau egyenesen rosszul van, mikor meghallja a Bébi Yoda nevet. A tegnap esti Golden Globe-gálán a sorozat készítője is jelen volt, akivel az USA Today készített interjút. A beszélgetésben természetesen szóba került Yoda is, akivel kapcsolatban Favreau megerősített egy dolgot, amit eddig is egészen pontosan tudtunk: hogy a sorozatban látott Yoda nem az a Yoda, akivel a legendás Skywalker sorozatban találkoztunk.

Favreau csak „A Gyerekként” hivatkozott a karakterre, ennek oka pedig nem más, mint hogy a sorozatban látott Bébi Yoda még nagyon fiatal, kora 50 évre tehető, és részben azért, mert Yoda faja mai napig ismeretlen. Yoda mesteren kívül valamennyi Star Wars-filmben és sorozatban ennek a fajnak mindössze egy másik tagját láttuk.

Yaddle a Jedi Tanács egy másik tagja volt Yoda mester mellett a Klónháború idején. Yaddle-t a Star Wars I. rész – Baljós árnyakban is láttuk egy pillanatra, amikor Qui-Gon Jinn bemutatja Anakin Skywalkert a tanácsnak. Mivel a Yoda faj egyetlen másik ismert tagja Yaddle, az ismeretlen faj női tagja (aki a nem-kanonikus szériához, azaz a Star Wars: Lázadókhoz tartozó kötetben Obi-Wan Kenobival és Anakinnal közös küldetésre megy, hogy megmentse a Mawan bolygó népét, életét áldozza fel, és 483. évesen meghal), sok rajongó olyan teóriát gyártott, hogy a sorozatban látott A Gyerek, Yoda mester és Yaddle közös gyereke. Még a matek is stimmel, hiszen a Baljós árnyak 42 évvel játszódik a The Mandalorian előtt, a Bébi Yoda kora pedig 50 évre tehető.

Nyilvánvaló az is, hogy Bébi Yoda nem a 900 esztendős karakter, hiszen a sorozat nem 850 évvel a klasszikus trilógia előtt játszódik, de akkor ki? Erre a kérdésre alighanem a The Mandalorian következő évadában kapunk választ, amit idén ősszel fognak bemutatni a Disney+ streamingszolgáltatón.

The Mandalorian
Total
13
Shares
Previous Article
Star Wars: Skywalker kora

Elárulták, hogy a Skywalker kora pótforgatása során melyik három jelenethez nyúltak

Next Article

PS5 bejelentés a CES-en

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!