Főoldal Előzetesek Már magyarul is nézhető az Avatar: A víz útja első előzetese
Előzetesek

Már magyarul is nézhető az Avatar: A víz útja első előzetese

Már magyar szinkronnal is nézhető a várva várt Avatar folytatásának előzetese.

55

A Disney még április végén a Las Vegas-i CinemaCon alatt mutatta be az Avatar: A víz útja első előzetesét a szakmabelieknek, majd május elején a Doctor Strange az őrület multiverzumában premierje előtt levetítették a mozikban is. Néhány napra rá pedig már online, a közösségi felületeken is megcsodálhattuk első ízben James Cameron rendező várva várt sci-fi folytatását.

Mondanunk sem kell, hogy mindenki azonnal rárepült a trailerre. Váratlanul nem ért senkit a rekord híre, hogy James Cameron az Avatar: A víz útja című, több mint tíz éve készülő folytatásának előzetese szédítően nagy nézettséget produkál a közösségi médiában. A megjelenéstől eltelt első 24 óra megtekintéseinek száma jól mutatja, hogy a franchise szerelmesei mennyire ki vannak éhezve a második részre, hogy visszatérjenek Pandora misztikus világába.

Az előzetest először kizárólag a mozikban mutatták be a hétvégén, majd május 9-én, hétfőn került fel az internetre. A The Hollywood Reporter szerint a videó egy nap alatt 148,6 millió megtekintést hozott össze, ebből 23 milliót csak Kínából. Ez azt jelenti, hogy a trailert egyetlen nap alatt többet tekintették meg, mint az összes legutóbbi Star Wars-film. Összehasonlításképpen a Star Wars: Skywalker kora előzetesét az első 24 órában összesen 112,4 millióan nézték meg, ami több tízmilliós nézettséggel elmarad Cameron közelgő sci-fi folytatásától.

Az új trailer betekintőt enged nyújtani a technológia hihetetlen fejlődéséből, hogy milyen drasztikus változáson ment keresztül az elmúlt évtizedben. A folytatásban Jake Sullyval (Sam Worthington) és Neytirivel (Zoe Saldana) találkozhatunk, akik életük egy újabb megpróbáltatásával néznek szembe, ami ijesztő következményekkel jár a családjuk és Pandora többi lakója számára.

Szemkáprázatos látványvilág tárul elénk ezen a távoli bolygón. Csodálatra méltó, hogy mennyit fejlődött a technológia, és a 2009-es első részhez képest mennyire zsigeri és fotorealisztikus a na’vi-k CGI-ja, és Cameron nem viccelt, amikor azt mondta, hogy a 3D hatalmas fejlődését hozza el ez a film. Már-már élethűen adja vissza a 3D ezt a mesés világot. Korábban Saldana megjegyezte, hogy Cameron rendező milyen “hatalmas” munkát végzett, hogy megoldotta a motion capture problémákat a víz alatti jeleneteknél, ami elengedhetetlen volt, hiszen a folytatás túlnyomó része Pandora víz alatti világát mutatja majd be.

Cameron úttörő új technológiát fejlesztett ki a régóta várt folytatáshoz, amely lehetővé teszi a víz alatt történő mozgásfelvételt. És ez még semmi, mert egy új légzéstechnikát is kifejlesztettek, amivel a színészek tovább tudnak a víz alatt lenni. Kate Winslet közel 8 percig visszatartotta a lélegzetét az egyik nagy víztartály alján – ezzel egyébként megdöntötte Tom Cruise addigi rekordját is.

Az Avatar 2. része 2022. december 16-án kerül a mozikba. Az Avatar 3. rész forgatása már tavaly szeptemberben befejeződött, a film 2024. december 20-án, az Avatar 4.2026 decemberében, az Avatar 5. pedig 2028 decemberében kerül a mozikba. A filmek mellett pedig a Ubisoft egy FPS nézetű, nyíltvilágú akció-kaland videojátékon dolgozik Avatar: Frontiers of Pandora címen.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Argylle: A szuperkém
Előzetesek

A Kingsman rendezője nem spórolt a sztárokkal – az Argylle: A szuperkém előzetesében Dua Lipa elcsavarja Henry Cavill fejét

Kibújt a macska a zsákból, bemutatták az Argylle: A szuperkém őrületes előzetesét,...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Előzetesek

Magyarul is megnézheted a véres játékok kezdetét Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája második előzetesében

Nézd meg magyar szinkronnal Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája második...

Marvelek
Előzetesek

A Marvelek harmadik előzetese már magyar szinkronnal is elérhető

Nézd meg a Marvelek új előzetesét magyar szinkronnal.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Előzetesek

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája új előzetese bemutatja Panem disztópikus világát

Rachel Zegler és Tom Blyth életükkel daccol Az éhezők viadala: Az énekesmadarak...