x
BREAKING Előzetesek

Hosszú várakozást követően berobbant az Avatar: A víz útja első előzetese

A közönség 13 év után először tér vissza a Pandorára.

  • Publishedmájus 9, 2022

Jon Landau producer két hete a Las Vegas-i CinemaCon alatt már bemutatta az Avatar folytatásának első előzetesét James Cameron rendező kíséretével, múlt héten pedig több amerikai filmszínházban a Doctor Strange az őrület multiverzumában című film bemutatójával a rajongók is megcsodálhatták az Avatar: A víz útja első képsorait. Nem sokkal korábban pedig a Disney mindenki számára elérhetővé tette a trailert.

A rekordot döntő eredeti film mozikba kerülése óta eltelt 13 év után James Cameron végre visszahívja a nézőket Pandora világába az Avatar: A víz útja című filmmel. Az első hivatalos teaser trailer, amely először kizárólag a mozikban volt látható múlt héten a Doctor Strange az őrület multiverzumában múlt hétvégén, most pedig már online is megtekinthető a videó.

Az új trailer betekintőt enged nyújtani a technológia hihetetlen fejlődéséből, hogy milyen drasztikus változáson ment keresztül az elmúlt évtizedben. A folytatásban Jake Sullyval (Sam Worthington) és Neytirivel (Zoe Saldana) találkozhatunk, akik életük egy újabb megpróbáltatásával néznek szembe, ami ijesztő következményekkel jár a családjuk és Pandora többi lakója számára.

Az előzetest Dolby Vision 3D-ben volt alkalmunk megtekinteni Las Vegasban, és figyelembe véve, hogy az elmúlt években kizárólag 2D előadásokra váltottunk jegyet, lenyűgöző volt, hogy James Cameron mire vitte a filmvásznon. Szemkáprázatos látványvilág tárul elénk ezen a távoli bolygón. Csodálatra méltó, hogy mennyit fejlődött a technológia, és a 2009-es első részhez képest mennyire zsigeri és fotorealisztikus a na’vi-k CGI-ja, és Cameron nem viccelt, amikor azt mondta, hogy a 3D hatalmas fejlődését hozza el ez a film. Már-már élethűen adja vissza a 3D ezt a mesés világot.

Az Avatar 2. része 2022. december 16-án kerül a mozikba. Az Avatar 3. rész forgatása már tavaly szeptemberben befejeződött, a film 2024. december 20-án, az Avatar 4. 2026 decemberében, az Avatar 5. pedig 2028 decemberében kerül a mozikba. A filmek mellett pedig a Ubisoft egy FPS nézetű, nyíltvilágú akció-kaland videojátékon dolgozik Avatar: Frontiers of Pandora címen.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.