x
Filmek

Zoë Saldana szerint az Avatar 2. technológiájával megoldották a víz alatti motion capture okozta problémát

Közel 20 percet már látott a filmből, és fenomenális #Avatar #ZeoSaldana

Zoë Saldana szerint az Avatar 2. technológiájával megoldották a víz alatti motion capture okozta problémát
  • Publishedmárcius 17, 2022

Az Avatar 2. sztárja, Zoë Saldana abban a szerencsés helyzetben van, hogy már volt alkalma látni 20 percet a filmből, ami elmondása szerint szívszorító, alig bírta visszafogni magát. De elismerően nyilatkozott James Cameronról is, amiért a direktor a technológia fejlődésével képes volt megoldani a víz alatti jeleneteknél fellépő problémát, ami sok éven keresztül hátráltatta a színészeket motion capture jelmezben.

Amint arról a Variety beszámolt, mialatt Kevin McCarthy újságíró interjút készített a színésznővel, és a témák között felmerült az Avatar 2. is. Saldana megjegyezte, hogy Cameron rendező milyen “hatalmas” munkát végzett, hogy megoldotta a motion capture problémákat a víz alatti jeleneteknél, ami elengedhetetlen volt, hiszen a folytatás túlnyomó része Pandora víz alatti világát mutatja majd be.

Jim végre meg tudta oldani ezt a kihívást – azt az egészet, hogy a vizet nem lehet virtuálisan, digitális mozgásrögzítővel utánozni. Ez egy olyan kihívás volt, amit magasra tette a mércét, és évekig tartott, de sikerült [Cameronnak]. Megcsinálta. Erőteljes, lenyűgöző.

Zoë Saldana

Jon Landau producer korábban elárulta, hogy elég sok időt töltenek majd “a vízen, a víz körül, a vízben” az Avatar folytatásaiban, mivel Jake és Neytiri elhagyni kényszerültek az otthonukat, és felfedezni Pandora eddig nem ismert területeit. Megosztott egy fotót is két csúcstechnológiás víz alatti hajóról: egy nagy sebességű Matador hajóról és egy kisebb Picador sugárhajtású hajóról.

Cameron úttörő új technológiát fejlesztett ki a régóta várt folytatáshoz, amely lehetővé teszi a víz alatt történő mozgásfelvételt. És ez még semmi, mert egy új légzéstechnikát is kifejlesztettek, amivel a színészek tovább tudnak a víz alatt lenni. Kate Winslet közel 8 percig visszatartotta a lélegzetét az egyik nagy víztartály alján – ezzel egyébként megdöntötte Tom Cruise addigi rekordját is.

Saldana elismerte, hogy az Avatar 2. nagy ugrást jelent franchise első részéhez képest, és a nézőknek fel kell készülniük rá. “Már attól is beleborzongok, ha csak beszélünk róla” – a színésznő állítása szerint. “A második részből mindössze 20 percet láthattam, közvetlenül az év vége előtt, tavaly. És szóhoz sem jutottam. Könnyeimmel küzdöttem.”

Az Avatar 2. része 13 évnyi gyártás és sorozatos csúsztatások után 2022. december 16-án kerül a mozikba. Az Avatar 3. forgatása már tavaly szeptemberben befejeződött, a film 2024. december 20-án, az Avatar 4. 2026 decemberében, az Avatar 5. pedig 2028 decemberében kerül a mozikba. A filmek mellett pedig a Ubisoft egy FPS nézetű, nyíltvilágú akció-kaland videojátékon dolgozik Avatar: Frontiers of Pandora címen.

Avatar
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.