Avatar: A víz útja

Rekordot döntött az Avatar: A víz útja előzetese az első 24 órában

Még mielőtt bemutatták volna, Cameron közelgő folytatása máris rekordokat döntöget.

Váratlanul nem ért senkit, hogy James Cameron rendezőtől az Avatar: A víz útja című, több mint tíz éve készülő folytatásának előzetese elképesztő nézettséget produkál a közösségi médiában. A megjelenése óta eltelt első 24 óra megtekintéseinek száma azonban jól mutatja, hogy az első film rajongói mennyire vágynak arra, hogy újra belecsöppenjenek Pandora misztikus világába.

Az előzetest először kizárólag a mozikban mutatták be a hétvégén, majd május 9-én, hétfőn került fel az internetre. A The Hollywood Reporter szerint a videó egy nap alatt 148,6 millió megtekintést hozott össze, ebből 23 milliót csak Kínából. Ez azt jelenti, hogy a trailert egyetlen nap alatt többet tekintették meg, mint az összes legutóbbi Star Wars-film. Összehasonlításképpen a Star Wars: Skywalker kora előzetesét az első 24 órában összesen 112,4 millióan nézték meg, ami több tízmilliós nézettséggel elmarad Cameron közelgő sci-fi folytatásától.

A közösségi médiában és a YouTube-on történő megtekintések számában nincs benne az a több millió ember, aki a nagy érdeklődéssel várt Doctor Strange az őrület multiverzumában című film előtt már a mozivásznon is megtekinthette az előzetest, ami Észak-Amerikában 187, nemzetközileg pedig 450M dollárral nyitott a jegypénztáraknál.

A trailer még többet mutat a Pandora földszerű holdjáról és az elképesztő egzotikus lényekről a felszínén, amivel több mint tíz évvel ezelőtt elvarázsolták a rajongókat. Ugyanakkor a cselekmény részletét homály fedi, nem sokat tudtunk meg az előzetesből, azt azonban tudjuk, hogy a filmben visszatér Sam Worthington Jake Sully szerepében, valamint Zoe Saldaña mint Na’vi Neytiri. A második részben visszatér még Sigourney Weaver és Stephen Lang is. Emellett a folytatásban a kitalált Pandora világában bemutatkozik Michelle Yeoh, Edie Falco, Oona Chaplin, Vin Diesel és Kate Winslet is, akik mindannyian főszerepet kapnak.

A 2009-es Avatar még mindig tartja a valaha készült legtöbb bevételt hozó film címét, 2,84 milliárd dolláros globális jegybevételével. Hasonlóan Cameron korábbi Titanicjához, az első Avatar felújított változatát is bemutatják majd a mozikban szeptember 23-án.

Az Avatar: A víz útja 2022. december 16-án kerül a mozikba.

Avatar: A víz útja
Total
63
Shares
Previous Article
Namor

A Doctor Strange 2. írójának nyomós oka van, hogy Namor miért nem volt Illuminátus tagja a filmben

Next Article
Az Északi

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az Északi premier előtti vetítésére

Related Posts