x
Close


Közelgő események

Filmek

Legyőzték a Bosszúállókat, ismét az Avatar minden idők legjövedelmezőbb alkotása a listán

Összejött a trónfosztás, Avatar ismét a trón legfelső fokán.

Legyőzték a Bosszúállókat, ismét az Avatar minden idők legjövedelmezőbb alkotása a listán
  • PublishedMarch 13, 2021

Egy évtizeden át tartotta a rekordot James Cameron alkotása, az Avatar a legjövedelmezőbb alkotások listáján. Majd miután bemutatták 2019-ben a Bosszúállók: Végjátékot, a Marvel átvette ezt, és bár Cameron gratulált, nem hagyta szó nélkül, hogy ez nem fog örökké tartani, hamarosan újra elfoglalják a trónt.

Az Avatar újra minden idők legtöbb bruttó bevételét termelt alkotása lett hétvégén, miután Kínában bemutatták a 2009-es filmet. A filmet nagyjából 18 hónappal ezelőtt taszították le a dobogó felső fokáról. Egy kis szerencse is kellett a Bosszúállóknak, hiszen a májusi bemutatóval még nem jött össze a rekord, csak a második premierrel. A Végjáték az Egyesült Államokban 858,37 millió, míg a tengerentúlon 1,939 milliárd dollárt hozott, így világszerte összesen 2,797 milliárd dollárral gazdagította a Disney markát. Az Avatar eddig 2,797 milliárd dolláron állt, de hétvégén a bevétel elérte a 2,798 milliárdot, és egy hajszállal, de átvette a rekordot ismét.

A Marvel Studios közösségi oldalán stílusosan gratuláltak James Cameron rendezőnek és Jon Landau producernek. A rajongóknak aligha kell bemutatnunk a „3000-szeresen szeretlek” idézetet a filmből, amit Tony Stark mondott lányának a Végjátékban. De nemcsak a stúdió, hanem Joe és Anthony Russo is gratulált egy tweetben az Avatar kasszasikeréhez.

A verseny a két franchise között még nem lefutott, mert elképzelhető, hogy a következő hetekben a Végjátékot is bemutatják majd, csakúgy, mint tették volna egy éve ilyenkor a kínai mozikban. Nincs oka szomorkodásra a Disneynek, hiszen mindkét franchise-t birtokolja, miután 2019-ben a mikiegeres cég felvásárolta Hollywood legnagyobb múltú filmstúdióját, a 20th Century Foxot, s ezzel olyan címek hulltak a stúdió ölébe, mint az Avatar, az Alien, a Predator, a Kingsman, A majmok bolygója vagy éppen az X-Menek és a Fantasztikus négyes.

James Cameron jelenleg is az Avatar franchise folytatásain dolgozik. Tavaly szeptemberben, közel 11 évvel az első rész bemutatója után a filmrendező elkészült az Avatar 2. forgatásával. Többször is el kellett halasztani a premiert, de bízunk benne, hogy nem csúsztatják tovább, s 2022. december 16-án tényleg mozikba kerül a várt folytatás. További három folytatást sorrendben 2024. december 20-án, 2026. december 18-án és végül az Avatar 5. részét 2028. december 22-én láthatjuk.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.