Főoldal Filmek Meglepetésre újra bemutatják az Avatart a kínai mozikban, hogy visszavegye az első helyet a Bosszúállók: Végjátéktól
Filmek

Meglepetésre újra bemutatják az Avatart a kínai mozikban, hogy visszavegye az első helyet a Bosszúállók: Végjátéktól

James Cameron nem nyugszik bele, hogy letaszították az első helyről.

441
Avatar
Forrás: 20th Century Studios

A 2009-ben bemutatott Avatar egy évtizeden át tartotta a legtöbb bruttó bevételt termelt rekordot. Majd jött a Bosszúállók: Végjáték, aminek sikerült megdöntenie ezt a rekordot. Bár James Cameron rendezői s gratulált a Bosszúállók sikeréhez, de hamarosan visszaszerezheti ezt a rekordot. Kínában újra be fogják mutatni az Avatar első részét a mozikban, amivel újra elfoglalhatja a trónt.

A The Hollywood Reporter adta hírül, hogy pénteken a mozikban széles körben be fogják mutatni a filmet. Az Avatar elérhető lesz IMAX 3D és normál 3D minőségben is. A lap úgy gondolja, hogy ez nagyszerű lehetőség arra, hogy letaszítsák a Bosszúállókat az első helyről, ám van egy kis gond a bemutatóval. A kínai filmiroda a bemutató előtt három nappal kérte meg az engedélyt a bemutatásra, s egy ilyen rövid időablakkal aligha tudják a digitális filmpakkot (DCP) eljuttatni minden mozihoz. Továbbá az Avatar egyike volt annak a néhány filmnek – köztük a Végjáték is ott volt -, amit tavaly márciusban a kínai mozik újranyitásánál terveztek bemutatni. Végül tévesen ítélték meg a járványt, s nem került sor az újranyitásra.

Egy évvel később most újra be akarják mutatni a filmet. Meglepetést okozhat, s a filmnek talán sikerül visszavenni a rekordot, amivel hosszú évekre beírta magát a történelembe. A film tíz évig tartotta a rekordot 2,790 milliárd dollárral mielőtt a Bosszúállók: Végjáték második bemutatójával összejött a trónfosztás, s 2,797 milliárd dollárral megfosztották a sikertől Cameron alkotását 2019 nyarán. Az Avatar volt az egyik legsikeresebb hollywoodi blockbuster Kínában, ami már az első nap rekordot állított fel, és összesen 202,6 millió dollárral gazdagította a stúdió zsebét.

A siker könnyen összejöhet, hiszen a mozifilmnek mindössze 7.4 millió dollárra van szüksége. Bár ezzel a Végjáték visszacsúszik a második helyre, valószínűleg a Disney így is elégedett lesz, hiszen mindkét címet ő birtokolja. Az Avatar eredetileg a 20th Century Fox tulajdonában volt, amit azóta a Disney felvásárolt. Így a rekord tekintetében mindegy, melyik film áll az első helyen, továbbra is a vállalat mondhatja el magára, hogy ő hozta ki a legtöbbet egy filmből.

Tavaly szeptemberben, közel 11 évvel az első rész bemutatója után James Cameron végzett az Avatar 2. forgatásával. Többször is el kellett halasztani a premiert, de bízunk benne, hogy nem csúsztatják tovább, s 2022. december 16-án tényleg mozikba kerül a várt folytatás.

Avatar
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.

Avatar: Frontiers of Pandora
Játékok

Két sztori DLC-t is kap az Avatar: Frontiers of Pandora

A Ubisoft leleplezte a játék megjelenése után érkező tartalmakat.