Főoldal Filmek Laurence Fishburne továbbra is azt állítja, nem tér vissza a Mátrix 4.-ben
Filmek

Laurence Fishburne továbbra is azt állítja, nem tér vissza a Mátrix 4.-ben

Neo mentora nem kapott meghívót a folytatásra.

437
Mátrix
Forrás: Warner Bros.

Sok rejtély övezi a Mátrix franchise negyedik részét, senki sem tudja pontosan, hogy miről szól a film azon túl, hogy Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss karakterei visszatérnek a folytatásban, annak ellenére, hogy utóbbi meghal a harmadik filmben, Neo sorsa pedig homályba vesz. A forgatással már végeztek, sőt, az elmúlt napokban még egy tesztvetítésre is sor került.

Bármennyire is meglepőnek tűnik, hogy a mellékszereplők nagy részének búcsút intünk az új részben. Hugo Weaving, aki a filmsorozat főgonoszát, a gonosz Smith ügynököt alakította, elárulta, hogy nem fog visszatérni a megfertőzött mesterséges intelligencia szerepében. Egy korábbi beszélgetésben vázolta, hogy bár a forgatókönyv tetszett, voltak olyan apróságok, amelyek elbizonytalanították, de a valódi okot az ütemezési gond jelentette. De még ennél is megdöbbentőbb Laurence Fishburne hiánya Morpheus szerepében. A színész állítása szerint még telefont sem kapott azzal kapcsolatban, hogy lenne-e kedve egy újabb szerephez.

Az okok egyelőre ismeretlenek, hogy Fishburne miért nem játssza el újra a szerepet a Mátrix 4.-ben. A Jake’s Tale-nek adott interjúban arról kérdezték a színészt, hogy valóban részt vesz-e a filmben, de sajnos csak korábbi hírt tudta megerősíteni, hogy nem volt ott a forgatás. Ha pedig valaki tudni akarja az okot, miért nem szerepel Morpheus a filmben, akkor Lana Wachowski-t kell erről kérdezni.

Nem vagyok benne, és beszélni kell Lana Wachowski rendezővel, és ő majd megválaszolja ezt a kérdést neked.

Laurence Fishburne

A várva-várt folytatást Lana Wachowski rendezte, a forgatókönyvön pedig David Mitchell és Aleksander Hermon dolgozott. Emellett Grant Hill és James McTeigue mellett producerként vesz részt a projektben.

Hivatalos címet még nem kapott a film, bár volt egy szivárogtatás erről, de ezt még nem erősítették meg. A Mátrix franchise negyedik részét 2021. december 22-én fogják bemutatni egyszerre a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események