Főoldal Filmek Laurence Fishburne-t meg sem keresték a Mátrix 4-gyel kapcsolatban
Filmek

Laurence Fishburne-t meg sem keresték a Mátrix 4-gyel kapcsolatban

Az eredeti filmek Morpheusa biztosan nem fog feltűnni a negyedik filmben.

713
Mor

A következő évek egyik leginkább várt filmje lesz a ’90-es évek emblematikus franchise-ának, a Mátrixnak a folytatása. Lana Wachowski, az eredeti filmek egyik direktora ismét elfoglalta a rendezői széket, Carrie-Anne Moss és Keanu Reeves pedig ezúttal is eljátszhatják majd emblematikus szerepeiket. A film munkálatai nemrégiben újraindulhattak a járvány okozta leállás után, és amennyire az a hivatalos kommunikációból kitűnik, mindenki nagyon izgatott és bizakodó. Bár eddig a nagy visszatérőkről beszéltünk, az eredeti filmek egyik nagy sztárja, Laurence Fishbourne, aki Morpheust játszotta a korábbi epizódokban, biztosan nem tér majd vissza a következő epizódra. A színész minderről így nyilatkozott:

Engem egyáltalán nem hívtak, de a stábnak természetesen sok sikert kívánok. Remélem minden a számításaik szerint alakul majd és szuper lesz a film. Minden bizonnyal ez lesz az a szerep, amivel a leginkább azonosít majd az utókor. De nem az egyetlen, és ezért szerencsésnek mondhatom magam. Morpheus egy remek karakter, akit több alkotóelem, kultúrkör határoz meg. Azt is mondhatnám, hogy egy régi típusú figura, ahogy az egész történet tulajdonképpen egy ősi mese modern kontextusban. Egy messiási karakterút belehelyezve a modern technológia által uralt világba.

Moss és Reeves korábban nagyon dicsérték az új rész forgatókönyvét, szerintük kifejezetten izgalmasak és mélyek az új történetszálak.

Sohasem gondoltam volna, hogy ez a folytatás létrejön, nem is szerepelt a terveim között. Az egész szkriptet áthatja azonban egyfajta művészi szabadság, mélység és közlési vágy. Ezek tudatában pedig úgy gondoltam, igazán remek dolog, hogy ez a film elkészülhet.

A negyedik Mátrix-film 2022 áprilisában kerülhet a mozikba.

Szerző
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.

Szólj hozzá!

Közelgő események