Mátrix Feltámadások

A Warner Bros. pert kapott a nyakába a Mátrix Feltámasztások terjesztése miatt az HBO Maxon

Az online bemutató hatással volt a box office adatokra, és ezért lett katasztrófális bukás az új Mátrix.

A Village Roadshow hétfőn beperelte a Warner Bros.-t, azt állítva, hogy a stúdió szabotálta a Mátrix Feltámadások című film mozis bemutatóját azzal, hogy a Village Roadshow-val való egyeztetés nélkül a filmet az HBO Max streamingszolgáltatón is pontosan ugyanazon a napon mutatta be – írja a Variety.

A Mátrix-franchise negyedik része 148 millió dolláros bevételt hozott a mozipénztáraknál, ami csupán a negyedét jelentette a Mátrix – Forradalmak harmadik résznek, amit még a kritikusok is kifogásoltak. A Az elmúlt években a Village Roadshow társfinanszírozási megállapodást kötött a Warner Bros. stúdióval olyan filmek esetében, mint az említett Mátrix-trilógia és a Joker.

“A WB stratégiája nemcsak azt biztosította, hogy a Mátrix feltámadások a kasszáknál bukás legyen, hanem komoly károkat okozott az egész Mátrix-franchise-nak” – állítja a kereset. “Kétségtelen, hogy a ‘Mátrix feltámadások’ siralmas mozis bevételi adatai felhígítják ennek a vezető franchise-nak az értékét, mivel egy film jövedelem nélkül általában megakadályozza, hogy a stúdiók további folytatásokba és más mellék filmekbe fektessenek be a közeljövőben.”

A perben azt is állítják, hogy a Mátrix Feltámadások kiadása az HBO Maxon segítette a kalózkodást, ami tovább csökkentette az új rész bevételét a jegypénztáraknál és online.

A kereset szerint a Village Roadshow nem részesült nyereségben abból, hogy a negyedik részt az HBO Maxon bemutatták. További állítások között szerepel, hogy a gyenge jegybevételi eredmények miatt a Village Roadshow nem tudja teljesíteni a Warner Bros. számára szerződésben vállalt kifizetését, ami veszélyezteti a cég jogait a filmhez, és hogy a Warner Bros. állítólag most arra készül, hogy megfossza a Village Roadshow-t olyan más filmektől, például a Charlie és a csokigyár vagy A holnap határa című filmek jogaitól.

Total
1
Shares
Previous Article
Pókember: Nincs hazaút

Box Office: Nem akármelyik filmnek sikerült legyőznie a Pókember: Nincs hazaút című filmet a bevételi listák élén

Next Article
She-Hulk

Kat Cario nem adott egyértelmű választ arra, hogy a She-Hulk kap-e második évadot

Related Posts