Főoldal Filmek Kiderült, hogy Hugo Weaving miért nem fog szerepelni a Mátrix negyedik részében
Filmek

Kiderült, hogy Hugo Weaving miért nem fog szerepelni a Mátrix negyedik részében

Az első filmek egyik sztárja egyeztetési problémák miatt nem lehet ott a negyedik filmben.

575
Hugo Weaving

A következő évek egyik leginkább várt filmje lesz a ’90-es évek emblematikus franchise-ának, a Mátrixnak a folytatása. Lana Wachowski, az eredeti filmek egyik direktora (akivel ez alkalommal nem tartott testvére) ismét elfoglalta a rendezői széket, Carrie-Anne Moss és Keanu Reeves pedig ezúttal is eljátszhatják majd megszokott szerepeiket.

A film munkálatai nemrégiben újraindulhattak a járvány okozta leállás után, és amennyire az a hivatalos kommunikációból kitűnik, mindenki nagyon izgatott és bizakodó. A főszereplőt alakító Reeves szerint csodálatos forgatókönyvet kapott a negyedik rész, ezért nem mondhatott nemet a felkérésre. Bár a két főszereplő visszatér a trilógia után, Laurence Fishburne szomorúan mesélte, hogy őt egyáltalán nem is keresték a filmmel kapcsolatban.

Most pedig kiderült, hogy Hugo Weaving, az eredeti alkotások Smith ügynöke sem lesz benne a negyedik filmben, ám nála egészen más tényezők játszottak szerepet.

Lana év elején felhívott, nagyon szerette volna, ha benne lennék a filmben. Volt is egy közös felolvasás Carrie-vel és Keanuval, illetve néhány más emberrel a régi csapatból. A forgatókönyv nagy része nagyon tetszett, azonban voltak olyan apróságok, melyek elbizonytalanítottak. A végső probléma azonban nem ez volt, hanem hogy abban az időben a londoni Nemzeti Színháznál dolgoztam, és nagyon nehéz lett volna a két munkát összeegyeztetni. Próbáltunk valamilyen köztes megoldást találni, egy ponton azonban Lana azt mondta, hogy oké, ez így nem fog működni.

A negyedik Mátrix-film 2022 áprilisában kerülhet a mozikba.

Szerző
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.

Szólj hozzá!

Közelgő események