Pókember: Nincs hazaút

Box Office: A Pókember: Nincs hazaút folytatta világkörüli uralmát, nagy bukás a Mátrix Feltámadások?

A Pókember: Nincs hazaút bemutatója nem talál kihívóra a mozikasszáknál, pedig a Warner Bros. a filmtörténelem egyik kultikus filmsorozatának negyedik részét mutatta be az ünnepek alatt, de úgy tűnik, túl sok idő telt el a harmadik és a negyedik Mátrix között. Az amerikai mozik jegyeladások lista felső fokára harmadik hétvégén állhatott fel a Marvel Studios és a Sony Pictures szuperhőse, miután az MCU legújabb kalandja 52,7M dollárt hozott Észak-Amerikában.

A Variety beszámolója szerint ezzel a hétvégével a Pókember: Nincs hazaút amerikai összbevétele 609 millió dollárra nőtt, és a 10. helyen áll minden idők legtöbb bevételt hozó filmjeinek listáján az Államokban. Miközben már lehagyta a 608M dollárt hozó A hihetetlen család 2. részét, most azért kell megdolgoznia, hogy leellőzze a Star Wars: Az utolsó Jedik 620 és a Bosszúállók 623 millió dolláros bevételét a tengerentúlon.

A nemzetközi eladások tekintetében is szárnyalnak a jegyeladások. A rajongók másra sem voltak kíváncsiak, mint a Pókember legújabb kalandjára és a visszatérő korábbi két Pókemberre. A Nincs hazaút nemzetközi mérlege már 759 millió dollárnál jár. Világszerte pedig már több mint 1,37 milliárd dollárt forgalmaztak a filmből, s ezzel a film összbevétele megelőzte a Fekete Párduc című filmet, ami 2018-ban 1,34 milliárd dollárral zárt, s bebiztosította a 12. helyet a minden idők legjövedelmezőbb filmek listáján.

Az Énekelj 2. továbbra is erős a tengerentúlon, és 19,6 millió dolláros jegyeladással zsinorban zárt a második helyen a box office amerikai listáján. A Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson és más sztárok szinkronhangjával készült egész estés rajzfilm számára talán a legismerőbb, hogy hétről hétre mindössze 12%-os visszaesést produkált. A rajzfilm bevétele már 89,6 millió dollárt tapossa világszerte. Itt azonban érződik a világjárvány, ugyanis az első rész sikerétől messze elmarad a második. Az első film 270M dollárt hozott a tengerentúlon, és 634M dollárt a nemzetközi mozikból.

A harmadik helyen a King’s Man – A kezdetek végzett 4,5 millió dollárral, az Amerikai Underdog 4,07 millió dollárral a negyedik helyen, míg a kissé csalódást keltő Mátrix Feltámadások 3,8 millió dollárral zárta az ötödik helyen. A franchise legújabb része sajnálatos módon egyik hétről a másikra 64%-ot esett vissza a film után a kereslet a mozikban. Fontos kiemelni azonban, hogy a filmet egyszerre mutatták be a mozikban és online, ami nem tett jót neki.

Mátrix Feltámadások

Jelen állás szerint a Mátrix Feltámadások a Warner Bros. utolsó olyan filmje, amit napra pontosan egyidőben mutatnak be az HBO Max streamingszolgáltatón és a mozikban. A stúdió 2022-ben búcsút int a korábbi modelljének, és visszatérnek a mozis exkluzív bemutatókhoz, és így várhatóan kasszát fognak robbantani az új produkciókkal.

Total
7
Shares
Previous Article
Thor: Ragnarök

Tessa Thompson megmutatta Valkűr nagyon menő jelmezét a Thor: Szerelem és mennydörgés forgatásáról

Next Article
The Flash

Ezra Miller reagál a hírekre, miszerint a The Flash törli a SnyderVerse sztoriszálat a DCEU-ból

Related Posts