Főoldal Filmek Box Office: A Pókember: Nincs hazaút folytatta világkörüli uralmát, nagy bukás a Mátrix Feltámadások?
Filmek

Box Office: A Pókember: Nincs hazaút folytatta világkörüli uralmát, nagy bukás a Mátrix Feltámadások?

454
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

A Pókember: Nincs hazaút bemutatója nem talál kihívóra a mozikasszáknál, pedig a Warner Bros. a filmtörténelem egyik kultikus filmsorozatának negyedik részét mutatta be az ünnepek alatt, de úgy tűnik, túl sok idő telt el a harmadik és a negyedik Mátrix között. Az amerikai mozik jegyeladások lista felső fokára harmadik hétvégén állhatott fel a Marvel Studios és a Sony Pictures szuperhőse, miután az MCU legújabb kalandja 52,7M dollárt hozott Észak-Amerikában.

A Variety beszámolója szerint ezzel a hétvégével a Pókember: Nincs hazaút amerikai összbevétele 609 millió dollárra nőtt, és a 10. helyen áll minden idők legtöbb bevételt hozó filmjeinek listáján az Államokban. Miközben már lehagyta a 608M dollárt hozó A hihetetlen család 2. részét, most azért kell megdolgoznia, hogy leellőzze a Star Wars: Az utolsó Jedik 620 és a Bosszúállók 623 millió dolláros bevételét a tengerentúlon.

A nemzetközi eladások tekintetében is szárnyalnak a jegyeladások. A rajongók másra sem voltak kíváncsiak, mint a Pókember legújabb kalandjára és a visszatérő korábbi két Pókemberre. A Nincs hazaút nemzetközi mérlege már 759 millió dollárnál jár. Világszerte pedig már több mint 1,37 milliárd dollárt forgalmaztak a filmből, s ezzel a film összbevétele megelőzte a Fekete Párduc című filmet, ami 2018-ban 1,34 milliárd dollárral zárt, s bebiztosította a 12. helyet a minden idők legjövedelmezőbb filmek listáján.

Az Énekelj 2. továbbra is erős a tengerentúlon, és 19,6 millió dolláros jegyeladással zsinorban zárt a második helyen a box office amerikai listáján. A Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson és más sztárok szinkronhangjával készült egész estés rajzfilm számára talán a legismerőbb, hogy hétről hétre mindössze 12%-os visszaesést produkált. A rajzfilm bevétele már 89,6 millió dollárt tapossa világszerte. Itt azonban érződik a világjárvány, ugyanis az első rész sikerétől messze elmarad a második. Az első film 270M dollárt hozott a tengerentúlon, és 634M dollárt a nemzetközi mozikból.

A harmadik helyen a King’s Man – A kezdetek végzett 4,5 millió dollárral, az Amerikai Underdog 4,07 millió dollárral a negyedik helyen, míg a kissé csalódást keltő Mátrix Feltámadások 3,8 millió dollárral zárta az ötödik helyen. A franchise legújabb része sajnálatos módon egyik hétről a másikra 64%-ot esett vissza a film után a kereslet a mozikban. Fontos kiemelni azonban, hogy a filmet egyszerre mutatták be a mozikban és online, ami nem tett jót neki.

Mátrix Feltámadások

Jelen állás szerint a Mátrix Feltámadások a Warner Bros. utolsó olyan filmje, amit napra pontosan egyidőben mutatnak be az HBO Max streamingszolgáltatón és a mozikban. A stúdió 2022-ben búcsút int a korábbi modelljének, és visszatérnek a mozis exkluzív bemutatókhoz, és így várhatóan kasszát fognak robbantani az új produkciókkal.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...