Fekete Özvegy

Kiválasztották a Fekete Özvegy rendezőjét!

Nem sokkal korábban jött a hír, hogy a Marvel kiválasztotta azt a szerencsés rendezőt, aki elkészítheti a Fekete Özvegy önálló részt.

Nem sokkal korábban jött a hír, hogy a Marvel kiválasztotta azt a szerencsés rendezőt, aki elkészítheti a Fekete Özvegy önálló részt.

A The Hollywood Reporter elsőként számolt be a hírről, hogy a Marvel Studios kiválasztotta a Fekete Özvegy-film rendezőjét, a választás pedig nem másra esett, mint az ausztrál rendezőnőre, Cate Shortland-re. Shortland egyik legismertebb filmje, a Lore, de már most borítékolható, hogy karrierje egyik legnagyobb filmjét fogja leforgatni Scarlett Johansson színésznővel közösen.

Fél éve jelentek meg pletykák arról, hogy Kevin Feige és csapata lázasan keresik a rendezőt, ez idő alatt pedig közel 70 rendezőt hallgattak meg. Júliusban azonban jött a hír, hogy a stúdió előbb három névre szűkítette a jelöltek listáját, Amma Asante, Maggie Betts és a nyertes Cate Shortland, majd jött egy másik hír, hogy Melanie Laurent és Kimberly Pierce is neve felkerült a listára, de már akkor többen úgy gondolták, hogy ezt a versenyt Shortland nyeri – ami most beigazolódott.

A döntésben fontos szerepet játszhatott az is, hogy Shortland elmondása alapján hatalmas rajongója a Johansson-nak, ami részben kölcsönös, hiszen a színésznő mindig is odáig volt a Lore című náci drámáért. A 2012-ben bemutatott drámát a kritikusok is nagy örömmel fogadták, amelynek főszerepében egy fiatal nőt látunk, aki testvéreit a Szövetségesek támogatásával vezeti át Németországon.

A Fekete Özvegy forgatókönyvét Jac Schaeffer írja, aki már háttérben készített is egy vázlatot a mozifilmhez, melybe Scarlett Johansson is bevonta magát a télen. Részleteket nem tudunk a cselekményről, bár arra megint csak voltak utalások, hogy egy előzményfilmet kapunk az első Bosszúállók előtti időből, ami talán éppen a budapesti kalandot filmesíti meg Sólyomszemmel.

Total
0
Shares
Previous Article

10 + 1 futball sztori, ami filmvászonra kívánkozik

Next Article
king-of-the-monsters

Vera Farminga megdöbbentő részletet osztott meg a Godzilla: King of the Monstersről

Related Posts