x
Filmek

Kevin Feige állítása szerint, a Marvel Studios legalább 2029-ig kidolgozta a terveket

Az évtizedre is bebiztosították az univerzum jövőjét.

Kevin Feige állítása szerint, a Marvel Studios legalább 2029-ig kidolgozta a terveket
  • Publishedjanuár 13, 2021

A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige az elmúlt napokban több dolgot is megosztott a Marvel Moziverzum leendő új projektjeivel kapcsolatban. Feige megerősítette, hogy ugyan nem jelentettek be új Bosszúállók-filmet két éve, de egy ponton majd elkészül az ötödik rész. Még a 4. fázis végét sem látni, de a stúdió az évtized végéig biztosan bemutat jó néhány alkotást.

Nem titok, hogy nagyra törő tervei vannak a stúdiónak, hiszen a 2019-ben bejelentett alkotások száma az elmúlt egy évben a duplájára nőtt. Sokkal nagyobb titkolózás övezi a fázison átívelő történetet, amivel készülnek az előttünk álló időre. Tavaly ősszel a Fekete Özvegy-filmmel vette volt kezdetét az új fejezet, ám a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a premiert, így 2009 után most először maradtunk új alkotás nélkül.

Többek között a Collider is arra volt kíváncsi, hogy mivel készülnek a következő években, amire Feige csak annyit mondott, hogy a stúdiónál kidolgozott projektek vannak az évtized végéig.

A különböző fokú specifikációig, ez mindig körülbelül 5-6 év, amit kidolgozunk bejelentésünkben. Szóval bármi is történjék velünk.

Kevin Feige

A nagy- és kisképernyős projekteket 2023-ig jelentették be, azonban Feige szavaiból arra tudunk következtetni, hogy a Marvel Moziverzum jövőjét akár már 2028-ig vagy 2029-ig is kidolgozták papíron. Csak megérzésünkre tudunk hagyatkozni, ami azt sugallja, hogy ezek között kap helyet majd az új Penge, a Fantasztikus Négyes és a már említett Bosszúállók 5. is.

A 20th Century Fox felvásárlásával a Marvel visszakapta az X-Menek fölött is a hatalmat, így most mindenki arra vár, hogy a mutánsok mikor csatlakoznak az univerzumhoz. Természetesen erre is rákérdeztek, hogy van-e valami olyan, ami jelenleg még feltérképezés előtt áll – gondolva itt az X-Menekre.

Nagyon átbeszéltük ezt, ahogy azt elképzelhetitek. És van egy jó érzésünk arról, hogy hová tart és mikor, de ez még várat magára.

Kevin Feige
Marvel Studios

Okosabbak nem lettünk, hogy mikor láthatjuk ezeket az új karaktereket, és az X-Menekről sem mondott semmi konkrétumot, de lassan eljön az ő idejük is. Az első X-Men, aki beléphet az univerzumban, Deadpool lesz, ahogy néhány napja az is megerősítést kapott, hogy R-besorolást kap majd a Marvel nagyszájú szuperhőse. De Jon Watts vezetésével készül az önálló új Fantasztikus Négyes-film is.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.