Főoldal BREAKING Két új Pókember játékon dolgozhat az Insomniac Games
BREAKINGPlayStation

Két új Pókember játékon dolgozhat az Insomniac Games

A legújabb szivárogtatás szerint készül a Marvel’s Spider-Man 3 és egy Pókverzum játék is.

401
Marvel's Spider-Man 2
Forrás: PlayStation

A legújabb pletykák és kiszivárgott belsős dokumentumok szerint az új Marvel’s Spider-Man PlayStation játékokért felelős Insomniac Games további két új, még be nem jelentett Pókember videójátékon dolgozik. A csapat hivatalosan egy új Marvel’s Wolverine játékot készít, ám úgy tűnik utána még visszatérnek Peter Parker és Miles Morales kalandjaihoz.

December 12-én hozta le a hírt a cyberdaily.au, hogy a Sony Interactive Entertainment fejlesztőjét, az Insomniac Gamest zsarolóvírusos hackertámadás érte. A támadók rengeteg belsős dokumentumot elloptak, amelyért 2 millió dolláros váltságdíjat követelnek a cégtől, különben kipublikálják azokat az internetre. Az ellopott anyagok hitelességét megerősítve néhány képernyőképet közöltek, amelyen láthatók felvételek a Wolverine játékból. A problémát tetézi, hogy a fájlok nem csak a videójátékaik, hanem a cégnek dolgozók bizalmas, személyes dokumentumait is tartalmazzák, többek között Peter Parker szinkronhangja, Yuri Lowenthal fájljait. A támadást magára vállaló Rhysida csapata egy hét határidőt adott az Insomniacnak.

Nem ez az első eset, hogy hackertámadás áldozata lesz a Sony vagy a PlayStation egyik stúdiója. Korábban már számos hasonló szivárgás történt a japán vállalatnál. A támadás jelentős kárt okozott a PlayStationnek, hiszen a Reddit felhasználók kiszúrták a dokumentumok között az Insomniac még be nem jelentett játékait is. A dokumentumok három, még készülő új játékot említenek, a Marvel’s Spider-Man 3-at, egy feltehetően új Ratchet & Clank (RCE) játékot, illetve egy Spider-Verse projektet, amely talán a Sony Pókember: Irány a pókverzum és a Pókember: A pókverzumon át animációs filmjeihez kapcsolódhat. A Sony ezeket a játékokat még nem jelentette be hivatalosan. Akik végig vitték az idén megjelent Marvel’s Spider-Man 2-t, azokat nem érheti meglepetés, hogy tervben van a harmadik rész. A játék fináléja nyitva hagyta és felvezette a folytatást is, amelyben Miles és akár Cindy Moon lehetnek a főszereplők talán Zöld Manó ellen.

Ennél sokkal izgalmasabb a Pókverzum játék pletyka. Már korábban is lehetett hallani, hogy az Insomniac valamilyen új multiplayer vagy coop játékot tervez. Ehhez ideális lenne egy Pókverzumhoz kapcsolódó videójáték, amelyben a multiverzum miatt Pókember több variánsát irányíthatnánk társainkkal együtt, akár saját Pókember karakterünket is létrehozva. A Sony Pictures-nél már tervben van a harmadik Pókverzum film, az Insomniac Games pedig várhatóan 2024-ben adhatja ki a Marvel’s Wolverine játékot, amely a pletykák szerint szintén kapcsolódhat a Spider-Man játékok világához. Az Insomniac eddig három Marvel’s Spider-Man játékot adott ki PS4, PS5 konzolokra és PC-re. A széria rendkívül sikeres lett, a 2018-as első részből több mint 33 millió példány kelt el, a 2023-as Marvel’s Spider-Man 2-ből pedig 2,5 millió ment el PS5 konzolon.

Pókember: A Pókverzumon át
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
Játéktesztek

Stellar Blade teszt

A nagy port kavart Stellar Blade tényleg olyan jó lett?

Helldivers 2
Játékok

A Helldivers 2 továbbra sem érhető el 177 országban, a fejlesztő próbálja megoldani a helyzetet

Hiába lépett vissza a Sony, a játék továbbra sem játszható a világ...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Kiszivárgott a törölt Spider-Man multiplayer játék előzetese

Spider-Man: The Great Web címen dolgozott rajta az Insomniac Games.