Wide Screen
Image default
Filmek

Kathleen Kennedy elárulta, hogy miért lépett le annyi rendező

Kathleen Kennedy érában több rendezőtől is megválni kényszerültek a Lucasfilmnél, mi lehet az oka?

Kathleen Kennedy érában több rendezőtől is megválni kényszerültek a Lucasfilmnél, mi lehet az oka?

Mi sem bizonyítja jobban, hogy az élet nem fenékig tejfel a pop szakmában sem, hiszen az elmúlt évben a Kathleen Kennedy irányítása alatt több rendezőtől is megválni kényszerült a stúdió, miután kreatív különbség alakult ki a stúdió és a rendezők között. Többek között erről is kérdezték a Lucasfilm elnökét a Star Wars: Skywalker kora bemutatója előtt, hiszen eredetileg Colin Trevorrow forgatta volna a filmet, azonban két dudás nem fér meg egy csárdában, s végül válás lett a vége, de még ennek ellenére is Trevorrow és Derek Connolly írói kreditet kapnak a film stáblistáján.

Colin Trevorrow

A Rolling Stone magazin portrécikket készített Kennedyvel, aki saját szemszögéből próbálta megközelíteni a témát, hogy jobban megértsük, mi vezetett több Star Wars-film rendező kirúgásához, köztük a Jurassic World franchisetól Trevorrow menesztéséhez is, aki kitaposta az ösvényt Abrams és Terrio előtt.

Különösen kemény dió összehozni ezeket a filmeket. Nem állnak rendelkezésre alapanyagok. Nincsenek képregények. Nincs 800 oldalas regény. Nincs más, mint néhány történetmesélő, akik együtt beszélik meg, hogy miről is szólhat a következő iteráció. Teljesen normális fejlesztési folyamat ez, ahogy mások is csinálják. Beszélgetést kezdeni filmrendezőkkel, akik véleményük szerint olyan történettel állnak elő, amit mi is kerestünk. Azt állítom, hogy erre nagyon kevesen voltak képesek, akikben megvolt az érzék, hogy ilyen filmeket készítsen, a tapasztalat és a képesség, hogy milyen sok munkával is járnak ezek a filmek. Szóval amennyire csak tudunk, próbáljuk átgondolni a döntéseket. Néha a normál folyamatba részt vevő emberek rádöbbennek, hogy „Jézusom, ez annál több, mint amit valaha képzeltem.” Nagyon gyakori, mikor filmeken dolgozol, hogy a hozott döntések nem úgy sülnek el, ahogy az elején akartuk.
Kathleen Kennedy

Hogy mi következik ebből? A fő ok, amiért Colin Trevorrow és még sok más rendező távozott a Lucasfilmtől, hogy nem voltak képesek felismerni határaikat, és nem tudták kezelni a Star Wars-filmekkel járó fejlesztési folyamatot. Ugyanakkor ha megnézzük, hogy milyen rendezőket vesztettek el, akkor nehéz elhinni, hogy nem tudtak megbirkózni a feladattal. Sokkal inkább a kreatív szabadság korlátozása, ami szerepet játszott a vitában.

Josh Trank volt az első, aki Boba Fettről forgatott volna, de repült, miután katasztrófába torkollott a Fantasztikus Négyes reboot forgatása és bemutatója. Az eset itt még érthető is, de ami később történt, az kész cirkusz. Néhány héttel a Solo-film forgatás vége előtt Phil Lord és Christopher Miller párost állították fel a székből, miután többször is ellenkeztek Kennedyvel, s nem olyan tempóban haladtak, ahogy a stúdió szerette volna. De még a forgatókönyvet sem követték, saját fejük után mentek, és bár engedték volna. A tervezési folyamatnak itt megint nincs sok köze a rendezők kirúgásához. Legutóbb pedig David Benioff és D.B. Weiss, ők önként távoztak az új trilógia éléről, miután nyáron több volumenű szerződést írtak alá a Netflixnél. És akkor még kérdéses Rian Johnson sorsa is, akit a rajongók máig ostoroznak Az utolsó Jedikért.

Még több a témában...

A Star Wars egy videóban mutatta meg mind a 85 űrhajót a folytatástrilógiából

Kévés Bence Mihály

Snoke eredetileg egy női karakter lett volna a Star Wars: Az ébredő Erőben

Kévés Bence Mihály

Egy casting felhívás leleplezte volna, hogy a kis Luke és Leia is szerepelni fog az Obi-Wan Kenobi Disney+ sorozatban?

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat