Kathleen Kennedy

Kathleen Kennedy elárulta, hogy miért lépett le annyi rendező

Kathleen Kennedy érában több rendezőtől is megválni kényszerültek a Lucasfilmnél, mi lehet az oka?

Kathleen Kennedy érában több rendezőtől is megválni kényszerültek a Lucasfilmnél, mi lehet az oka?

Mi sem bizonyítja jobban, hogy az élet nem fenékig tejfel a pop szakmában sem, hiszen az elmúlt évben a Kathleen Kennedy irányítása alatt több rendezőtől is megválni kényszerült a stúdió, miután kreatív különbség alakult ki a stúdió és a rendezők között. Többek között erről is kérdezték a Lucasfilm elnökét a Star Wars: Skywalker kora bemutatója előtt, hiszen eredetileg Colin Trevorrow forgatta volna a filmet, azonban két dudás nem fér meg egy csárdában, s végül válás lett a vége, de még ennek ellenére is Trevorrow és Derek Connolly írói kreditet kapnak a film stáblistáján.

Colin Trevorrow

A Rolling Stone magazin portrécikket készített Kennedyvel, aki saját szemszögéből próbálta megközelíteni a témát, hogy jobban megértsük, mi vezetett több Star Wars-film rendező kirúgásához, köztük a Jurassic World franchisetól Trevorrow menesztéséhez is, aki kitaposta az ösvényt Abrams és Terrio előtt.

Hogy mi következik ebből? A fő ok, amiért Colin Trevorrow és még sok más rendező távozott a Lucasfilmtől, hogy nem voltak képesek felismerni határaikat, és nem tudták kezelni a Star Wars-filmekkel járó fejlesztési folyamatot. Ugyanakkor ha megnézzük, hogy milyen rendezőket vesztettek el, akkor nehéz elhinni, hogy nem tudtak megbirkózni a feladattal. Sokkal inkább a kreatív szabadság korlátozása, ami szerepet játszott a vitában.

Josh Trank volt az első, aki Boba Fettről forgatott volna, de repült, miután katasztrófába torkollott a Fantasztikus Négyes reboot forgatása és bemutatója. Az eset itt még érthető is, de ami később történt, az kész cirkusz. Néhány héttel a Solo-film forgatás vége előtt Phil Lord és Christopher Miller párost állították fel a székből, miután többször is ellenkeztek Kennedyvel, s nem olyan tempóban haladtak, ahogy a stúdió szerette volna. De még a forgatókönyvet sem követték, saját fejük után mentek, és bár engedték volna. A tervezési folyamatnak itt megint nincs sok köze a rendezők kirúgásához. Legutóbb pedig David Benioff és D.B. Weiss, ők önként távoztak az új trilógia éléről, miután nyáron több volumenű szerződést írtak alá a Netflixnél. És akkor még kérdéses Rian Johnson sorsa is, akit a rajongók máig ostoroznak Az utolsó Jedikért.

Total
1
Shares
Previous Article

Kalandozás a CD Project Red stúdiójában

Next Article
Kevin Feige

Kathleen Kennedy szerint még nagyon korai Kevin Feige Star Wars-filmjéről beszélni

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!