Főoldal Filmek Kathleen Kennedy elárulta, hogy a Star Wars klasszikus beúszó, nyitószövege visszatér-e az új filmek elején
Filmek

Kathleen Kennedy elárulta, hogy a Star Wars klasszikus beúszó, nyitószövege visszatér-e az új filmek elején

A Lucasfilm elnökét kérdezték, hogy beúszó szöveggel készülnek az új Star Wars-filmek.

35
Star Wars

Hosszú várakozást követően a Lucasfilm három új Star Wars-filmet jelentette be a 2023-as londoni Star Wars Celebration alatt, és méghozzá három teljesen másik korszakban játszódnak majd ezek a történetek, egymástól független karakterekkel. Azt még nem tudni, hogy a három film közül az első pontosan mikor érkezik és melyik lesz az, de az új részekkel kapcsolatban újabb jó hír látott napvilágot.

Az antológia-filmek elején sokan hiányolták a franchise klasszikus sárgával írott bekúszó szövegét, ami dióhéjban összefoglalta a cselekményt. Ezzel kapcsolatban a Lucasfilm vezetője hivatalosan is megerősítette, hogy a készülő új Star Wars-filmek elején visszatér a nyitószövegezés. “A kúszás visszatér” – mondta Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke az Entertainment Weeklynek adott interjújában, hozzátéve, hogy “a beúsztatott szöveg a filmekhez való”, és a tervek szerint a Disney+ egyik készülő produkciójánál sem fogják használni ezt a klasszikus nyitóképsort.

Az eredeti 1977-es Star Wars-filmben George Lucas által bevezetett klasszikus jelenet egy sárgával írott szövegből áll, amely a képernyőn kúszik felfelé, hogy a nézők számára némi háttérinformációval szolgáljon, és jobban megismertesse velük ezt a filmes univerzumot. Az eredeti trilógia másik két részében is szerepelt, és később az előzménytrilógiában és a folytatástrilógiában is használták. A két antológia, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet és a Solo: Egy Star Wars-történet esetében viszont nem alkalmazták, mondván, hogy a kúszószövegnek nincs helye spinoff-résznél. A Skywalker-saga befejezése után ez is nagy kérdés volt, hogy ezt a klasszikus nyitójelenetet dobja-e a Lucasfilm.

A Star Wars Celebration hétvégéjének egyik legnagyobb híre az volt, hogy Daisy Ridley visszatér Rey szerepében egy újabb Star Wars-film főszereplőjeként, ami 15 évvel a Star Wars: Skywalker kora után játszódik. A lapnak adott interjújában Kennedy egy kicsit bővebben beszélt erről a projektről, és nem titkolta, hogy mennyire izgatott mindenki a történet folytatása miatt.

Ahogy belépünk a jövőbe – ez a történet körülbelül 15 évvel a Skywalker kora után játszódik -, és nyilvánvalóan rájöttünk, hogy a háború utáni, az Első Rend utáni felemelkedés, az Új Jedi Rend, a 9. epizódot azzal hagytuk ott, hogy Rey elkötelezte magát Luke Skywalker mellett, hogy újjáépíti a Jedi Rendet. És most itt vagyunk – készen állunk erre. Ez sok megbeszélést igényelt, mert nyilvánvalóan különböző terekben fejlesztettünk történeteket, és mostanában nagy hangsúlyt fektettünk a televíziózásra. De még mindig nagyon nagy az érdeklődés az iránt, hogy mi történik a Skywalker kora után. Szóval izgatottan várjuk, hogy ezzel foglalkozzunk.

Kathleen Kennedy

Rey története mellett másik két filmet jelentettek még be, az egyiken a Logan – Farkas és az Indiana Jones és a sors tárcsája rendezője, James Mangold dolgozik, míg Dave Filoni egy harmadik filmet készít, amely segít összekötni a Disney+ sorozatait, hiszen úgy tekintenek erre a filmre, mint A Mandalóri lezárására. A hétvége alatt az is elhangzott, hogy Rian Johnson és Taika Waititi korábban bejelentett filmjei mellett kitart a Lucasfilm, bár a filmesek elfoglalt időbeosztását tekintve nem biztos, hogy egyhamar sor kerül rájuk. Mindenesetre egyik bejelentett film sem kapott még megjelenési dátumot.

Star Wars

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.