Főoldal Filmek [SWCL23] Taika Waititi és Rian Johnson Star Wars-filmjeiről kérdezték Kathleen Kennedyt
Filmek

[SWCL23] Taika Waititi és Rian Johnson Star Wars-filmjeiről kérdezték Kathleen Kennedyt

A nagy bejelentések között teljesen megfeledkeztünk Taika Waititi és Rian Johnson projektjeiről.

35
Kathleen Kennedy

A 2023-as Star Wars Celebration első napján kiderült, hogy James Mangold és Dave Filoni saját, különböző korszakokban játszódó Star Wars-filmet fog rendezni, míg Sharmeen Obaid-Chinoy folytatja Rey történetét egy jövőben játszódó mozifilmben. A várva várt bejelentéseket megkaptuk, de a panel után többen feltették a kérdést, hogy mi történt Rian Johnson és Taika Waititi bejelentett projektjeivel.

Mint megtudtuk pénteken, Mangold projektje a “Jedik hajnala” idején játszódik, és ez némi aggodalmat váltott ki a rajongókból, akik Taika Waititi közelgő Star Wars-projektjét várták, de úgy tűnik, Mangold nem vette át a projektjét, és Waititi még mindig keményen dolgozik a filmjén. A Lucasfilm vezérigazgatója, Kathleen Kennedy elárulta, hogy Waititi projektje még mindig fejlesztés alatt áll.

Taika még mindig dolgozik. Ő maga írja a forgatókönyvet. Nem igazán akar másokat bevonni ebbe a folyamatba, és nem hibáztatom érte. Nagyon, nagyon egyedi hangvétele van. Szóval ezt szeretnénk megvédeni, és ő ezt teszi. De egy nap meg fogjuk csinálni.

Kathleen Kennedy

A Varietynek adott interjújában Kennedyt egy másik projektről is kérdezték. Az utolsó Jedik bemutatója után a Lucasfilm bejelentette, hogy Rian Johnson saját trilógiát készít, ami független lesz minden ismert történettől és szereplőtől. A projektet 2017-ben mutatták be, és az nem ma volt, de eddig semmi biztatót nem kaptunk a készülő filmekről. Johnson az elmúlt években a Tőrbe ejtve-filmekkel volt elfoglalva, de akárhányszor kérdezték, mindig azt válaszolta, hogy nem mondott le a Star Wars-filmekről, folynak egyeztetések. Most azonban Kennedy elárulta, hogy már nem fejlesztik ezeket a filmeket, de szívesen dolgozna újra együtt a rendezővel a jövőben, ha Johnson időbeosztása lehetővé tenné.

Rian és én állandóan beszélgetünk. Hihetetlenül elfoglalt. Szóval jelenleg nem veszünk részt aktívan semmiben, mert éppen egy újabb Tőrbe ejtve-filmet készít, aztán pedig Isten tudja, még mit. De nagyon szeretne visszatérni a galaxisba. Ez nagy időbeli elkötelezettséggel jár, szóval ez tényleg rajta múlik.

Kathleen Kennedy

A stúdió továbbra sem zárkózik el Johnson ötletétől, de egyre inkább úgy tűnik, hogy ebből nem lesz semmi. A rendező filmje az egyik legmegosztóbb a rajongók körében, vagy imádják vagy utálják Az utolsó Jediket, Johnson neve pedig szitokszónak számít a Star Wars-rajongók körében.

Kathleen Kennedy
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.