Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet

Jyn Erso miatt Leia több jelenetét is kivágták a Zsivány Egyesből

A terv szerint Leia nagyobb szerepet kapott volna a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben, de a készítők inkább Jyn Erso mellett döntöttek.

A terv szerint Leia nagyobb szerepet kapott volna a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben, de a készítők inkább Jyn Erso mellett döntöttek.

A Zsivány Egyes két írója tegnap már megosztotta velünk, hogy az eredeti forgatókönyvben Cassian Andor kettős kémet játszott, aki kezdetben a Birodalomnak dolgozott, de miután rádöbbent, hogy a Birodalom új fegyvere milyen pusztító erővel bír, inkább Lázadónak állt. Most pedig azt tudtuk meg, hogy a film készítői nagyobb szerepet szántak volna Leia hercegnőnek, de végül Felicity Jones karaktere mellett tették le voksukat.

Az első antológiafilmben a klasszikus trilógia hangulatát éltük át újra, hiszen a Zsivány Egyes néhány perccel az Egy új remény előtt játszódott, amikor a Lázadók egy maroknyi csapata megszerezte a Halálcsillag tervrajzát. Gareth Edwards rendező jobban nem is hangsúlyozhatta volna, hogy mennyire szoros kapcsolat van a spin-off és a IV. rész között, ezért a film végén egy vendégszerepet is láttunk Leiától, néhány perccel azelőtt, hogy Darth Vader fogságba ejti a hercegnőt.

A Zsivány Egyes egy kőkemény háborús film volt, gyönyörű látvánnyal, ahogy bemutatták a Lázadókat, ami trükkökben és díszletben is képes volt megidézni George Lucas klasszikusait. Jyn Erso segítségével a Lázadók megszerezték a Halálcsillag terveit, miután apja egy végzetes konstrukciós hibát épített be a szerkezetbe. Az öngyilkos csapat egymaga szállt szembe a Birodalommal a scarifi bázison, ahol a terveket is őrizték, miután a Lázadók tanácsa elvetette az öngyilkos küldetést, mert túl kockázatosnak ítélték meg.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet

A CineFix YouTube-csatorna élő adásban szólaltatta meg Gary Whitta és Chris Weitz írópárost, akik beavattak minket az antológiafilm készítésének kreatív folyamatába. Elárulták, hogy eredetileg Leia hercegnő tartotta volna a lelkesítő beszédet a Lázadók Szövetségéhez, hogy mihez kezdjenek a megszerzett információval. A készítők végül Jyn mellett döntöttek, hogy ő tartson paprikázó beszédet, amikor is a film egyik legemlékezetesebb mondatát hallhattuk: ’a lázadás a reményre épül’.

Annak ellenére, hogy nagyon sokan szeretik Leiát, a készítők jól döntöttek, mikor Jynnek adták a lehetőséget, hogy begyújtsa a lázadás szikráját, hiszen ő maga is érdekelt volt benne, miután apja, Galen Erso (Mads Mikkelsen) életét adta, hogy a Lázadás sikerrel járjon, és megszerezzék a Halálcsillag terveit. Leia cameo jelenete a film végén pedig kiváló döntésnek bizonyult, hiszen ezzel még inkább hangsúlyozni lehetett, hogy a film szoros kapcsolatban van a Skywalker-sagával.

Total
7
Shares
Previous Article

Újabb pletykák a PS5 gyártási nehézségeiről

Next Article

Érkezik a Crysis Remastered

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!