Millennium Falcon

Az Ezeréves Sólyom eredetileg így nézett volna ki, de George Lucas változtatást kért

A Millennium Falcon, vagy ha jobban tetszik, az Ezeréves Sólyom a Star Wars franchise leghíresebb hajója, ami kezdetben egészen más dizájnt kapott.

A Millennium Falcon, vagy ha jobban tetszik, az Ezeréves Sólyom a Star Wars franchise leghíresebb hajója, ami kezdetben egészen más dizájnt kapott.

A messzi-messzi galaxisban számos ismert hajóval találkoztunk, de talán legismertebb mindegyik közül az Ezeréves Sólyom, amit még azok is ismernek, akik nem a Star Wars-filmeken nőttek fel. Az Ezeréves Sólyom első tervei azonban merőben eltértek attól, mint amivel annyira felejthetetlenné tette magát a trilógiákban. George Lucas a hajót az 1977-es Star Wars: IV. rész – Egy új reményben mutatta be, ami minden idők legnagyobb, a legkedveltebb és a legtöbb profitot hozott Star Wars alkotása volt. Azóta univerzum lett a filmszériából, amit könyvekkel, animációs- és élőszereplős sorozatokkal, antológiafilmekkel és új trilógiákkal bővítettek.

Az évek során a Star Wars a popkultúra részévé vált, a rajongói bázis is folyamatosan nőtt, köszönhetően az 1999 és 2005 között megjelent előzménytrilógiának, ami újabb generációkat szippantott be, majd a 2010-es években a Disney spin-off részeket, élőszereplős Star Wars-sorozatot és egy folytatástrilógiát is bemutatott, ami a Skywalker korával lezárta a legendás Skywalker filmsorozatot. A bő negyven év alatt a franchise számos karaktert, köztük embert és idegent bemutatott, valamint különféle hajókat láttunk, de az egyik leghíresebb kétségtelenül a Millennium Falcon.

Han Solo, a csempész legendás hajója mind az eredeti Star Wars-trilógiában, mind pedig a folytatástrilógiában jelen volt, azonban nem mindig tányérszerű formát képzeltek el a tervezők, kezdetben egészen más alakot gondoltak a hajónak.

A hajó eredeti alakja henger alakú volt, ellenben a tányérszerű kialakítással. George Lucas módosítást kért, nem tetszett neki sem a forma, ezért Joe Johnston modellkészítőhöz fordult, akinek mindössze négy hete maradt a Sólyom teljes újratervezésére. Lucas arra kérte a tervezőt, hogy ‘repülő hamburgert’ képzeljen el, ami úgy ‘vitorlázik, mint egy naphal’. Azonban nem dobták kútba az eredeti terveket sem, hiszen Leia hajójának, a Tantive IV tervezésénél elővették.

A Sólyom egy átalakított Corellian YT-1300 típusú könnyű teherűrhajó. Az űrhajó eredetileg Lando Calrissian tulajdona volt, ám ahogy hallottuk az eredeti trilógiában, majd láttuk a Solo: Egy Star Wars-történet antológiafilmben, Han megverte sabacc játékban Landót, és a kezébe hullt a galaxis leggyorsabb hajója.

Total
31
Shares
Previous Article
A csodálatos Pókember 2.

Dane DeHaan megerősítette, hogy a Disney előtt Baljós Hatos spin-offon dolgoztak

Next Article

Stellan Skarsgard is leszerződött a Cassian Andor-sorozatra

Related Posts
Wide Screen YouTube