Főoldal Filmek A Star Wars-filmek korai tervein így nézett volna ki az X-Wing és a Csillagromboló
Filmek

A Star Wars-filmek korai tervein így nézett volna ki az X-Wing és a Csillagromboló

Mint minden más, úgy az X-Wingek és a Csillagrombolók is számos tervezési fokon estek keresztül, mire elnyerték végleges formájukat a filmvásznon.

586
csillagromboló

Mint minden más, úgy az X-Wingek és a Csillagrombolók is számos tervezési fokon estek keresztül, mire elnyerték végleges formájukat a filmvásznon.

Nem ritka, hogy a nagy blockbusterek tervezési folyamata alatt számtalan koncepció születik egy adott témához, és ahogy múltkor láttuk a rohamosztagosok korai tervét, ahol még fénykardot is fogtak a Birodalom helytartói, addig az X-Wingek és a Csillagrombolók korai tervei jelentősen eltértek azoktól, amit megszokhattunk a filmvásznon. Bár az évek alatt mindkét hajótípust felújították, de mindvégig hűek maradtak az eredeti formához, és csak kisebb változtatásokat hajtottak végre azokon, ugyanakkor a George Lucas korai rajzain merőben máshogy festettek.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

A WeirdlandTales Twitter-felhasználó osztotta meg a 40 évvel korábbi terveket az X-Wing és Csillagromboló prototípusairól. A terveket Colin Cantwell készítette a Star Wars: IV. rész – Egy új reményhez, beleértve a Millennium Falcont és a Halálcsillagot is. Ahogy a képeken látható, a korai koncepciókon sokkal egyszerűbben mintázták a franchise ikonikus hajóit, a keresztszárnyúak esetében letisztultabb külsőt látunk, és az együléses repülőt kétülésesre tervezték. A Csillagrombolók már kevésbé tűntek veszélyesnek, merőben más formát öltöttek a vázlatokon, de a háromszög alakú forma már itt is megmutatkozott.

Cantwell a Westwordnek adott interjúban azt is elárulta, hogy a keresztszárnyúak tervezésénél figyelembe vett olyan tényezőket is, minthogy a „jófiúknak” készülnek, s ehhez méltó tulajdonságokkal ruházta fel a repülőket, ráadásul egy angol kocsmában dartsozó emberek ihlették az X-formatervet. Ami pedig a Csillagrombolót illeti, Cantwell a tervezés során elsősorban azt vette figyelembe, hogy mekkorának kell lennie, valamint, hogy a méret mennyire játszik fontos szerepet, hogy milyen benyomást kelt a nézőkben. Végső soron is az alapkoncepciók megmaradtak mindkét esetben, mert ha ránézünk a tervekre, akkor kinek nem a valaha volt legnagyobb franchise ugrana be elsőként?

X-Wing

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események