Főoldal Filmek Jon Landau producer az Avatar 2. víz alatti cselekményéről mesélt
Filmek

Jon Landau producer az Avatar 2. víz alatti cselekményéről mesélt

A tervek szerint a folytatások első részét jövő karácsonykor fogják bemutatni.

517
Avatar
Forrás: 20th Century Studios

Bármennyire is irreálisnak és valószerűtlennek tűnik, napról napra közelebb kerülünk James Cameron régóta várt Avatar című első folytatásához. A szereposztásról szóló híreket és néhány forgatási képet a díszletektől leszámítva meglehetősen kevés információ áll rendelkezésünkre. Jon Landau producer nemrégiben a Total Film Magazine-nak adott interjúban megosztott néhány információt a sztoriról, és ahogy eddig is tudtuk, bővített víz alatti jeleneteket és környezetet fog tartalmazni.

Landau megjegyezte, hogy a film alaptörténetének középpontjában az új szülők, Jake (Sam Worthington) és Neytiri (Zoe Saldana) állnak majd. A család elmenekül Pandoráról, amikor az emberi irányítás alatt álló RDA bányászati műveletei újabb fenyegetést jelentenek szülőbolygójukra. Sullyék és a na’vik egy óceáni menedéket keresnek, amelyről kiderül, hogy épp az ellenkezője annak, amire számítottak.

A Landau a következő dolgokat árulta el a második résszel kapcsolatban, aki azt is elismerte, hogy Cameron rendezővel közösen kiemelt hangsúlyt kap a családi aspektus a történetben:

Azt hiszem, az Avatar 2 története, és a történet ereje az, amit Jim [Cameron] mindig megtesz bármelyik filmjében: olyan univerzális témákat ír, amelyek nagyobbak bármelyik műfajnál. És ha belegondolsz, a családnál nincs univerzálisabb téma. Minden egyes folytatásunk középpontjában a Sully család áll. Milyen dinamikán mennek keresztül a szülők, hogy megvédjék a családjukat.

Jon Landau


Már jó ideje tudni lehetett, hogy az Avatar folytatása óceáni környezetben fog játszódni, egy Cameron által tavaly decemberben közzétett forgatási fotó egy Matador nevű hajóról készült forgatási helyszínt mutatott be. A második és a harmadik filmet párhuzamosan, egyidőben forgatták, a negyedik és az ötödik film forgatókönyvét pedig már megírták, sőt bizonyos tekintetben már jeleneteket is forgattak hozzá – tudtuk meg Sigourney Weavertől. De erről még nagyon korai beszélve, a puszta tény, hogy a negyedik folytatást 2028-ra csúsztatták, fájdalmas belegondolni.

Worthington és Saldana mellett a folytatásban visszatér Sigourney Weaver, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder és Matt Gerald. Az új szereplők táborát erősíti Kate Winslet – aki víz alatti rekordot is felállított az Avatar 2. forgatásán -, Edie Falco, Brendan Cowell és Michelle Yeoh. A forgatás 2017-ben kezdődött, a COVID-19 világjárvány azonban alaposan felborította a film amúgy is hosszú és fáradságos gyártási ütemtervét, de a második film forgatásával egy éve végeztek.

Az Avatar 2. bemutatójára 2022. december 16-án kerül sor a mozikba.

Avatar
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...