James Cameron mesélt az Avatar-folytatások víz alatti jeleneteiről

James Cameron mesélt az Avatar következő négy részéről, és arról, hogy milyen új technológiákat használnak fel.

James Cameron mesélt az Avatar következő négy részéről, és arról, hogy milyen új technológiákat használnak fel.

Az ötrészesre duzzasztott filmsorozat 2009-es filmje volt az első igazi olyan film, s talán mai napig az egyetlen, ami igazán képes volt kihasználni a 3D technológiát, de úgy tűnik, hogy a rajongóknak megérte egy évtizedet várni, hiszen a folytatások is egészen káprázatos élményt hoznak majd a vászonra. James Cameron rendező és író a Collidernek adott interjújában az Avatar 2. és 3. részek vízalatti kihívásairól mesélt, miközben egy időben forgatják mindkét részt:

Ilyenre még nem volt példa korábban, és ez nagyon bonyolult, mert a mozgásérzékelő rendszerünk, mint például a motion capture-rendszerek, optikai alapú, ami markereket használ, amelyek több száz kamerával fényképeznek. A problémát nem a víz jelenti, hanem a levegőt és a vizet elválasztó réteg, ami egy tükörként működik jelen esetben, vagyis visszatükröz minden pontot és markert, így viszont egy csomó hamis marker keletkezik. Ez kicsit hasonlít a vadászgépek által ledobott elterelő fényekhez, melyekkel a rakétákat zavarják össze. Több ezer hamis célpont keletkezik, tehát megoldást kellett találnunk arra a problémára, miként lehet kiküszöbölni a jelenséget, de megcsináltuk. Alapvetően a víz csak megtízszerezi a problémát. Vagyis rengeteg erőt, innovációt és képzelőerőt vittünk bele, hogy kifejlesszük ezt az új technológiát, amivel képesek vagyunk megoldani a problémát. A technológia kifejlesztése körülbelül másfél évet vett igénybe.

Pontosan nem tudtuk meg a rendezőtől, mi is ez az új technológia, de abban biztosak vagyunk, nem fogunk csalódni, még ha a történetben annyira nem is lesz ott, látványban egészen pazar élményt fog adni valamennyi négy folytatás, melyben visszatér Sam Worthington, Zoe Saldana és Sigourney Weaver, de fiatal színészeket is látunk majd, akikről korábban megosztottak egy hivatalos képet is.

Elképesztően sok tesztet hajtottunk végre, és múlt hét kedden [november 14-én] sikerült először felvenni egy teljes vízalatti jelenetet a fiatal színészekkel. Hat hónapon keresztül készítettük őket a vízalatti jelenetekre, arra, hogyan kell visszatartani a lélegzetüket, és már képesek 2-4 percig is a víz alatt lenni. Mindannyian tökéletesen játsszanak a víz alatt, miközben nagyon nyugodtak. Semmiféle búváreszközt nem használunk. Nagyon jó adatokat kapunk, gyönyörű a karakterek mozgása és nagyszerű a mimika is. Most még a kis medencénkben dolgozunk, de januártól már átmegyünk a nagy medencénkbe. Borzasztóan sok vízalatti jelenet lesz az Avatar 2.-ben és 3.-ben. A 4.-ben és 5.-ben is sok ilyen rész lesz, de a hangsúly a 2.-on és 3.-on van.

Szeptember hónap végén egyszerre kezdték filmezni a második és harmadik Avatar-filmet, melyek bemutatóját 2020-ra és 2021-re tűzték ki, majd egy rövid kis szünet következik, miután James Cameron visszatér, hogy befejezze a maradék két részt is. Az Avatar-folytatások az alábbi időpontokban mutatják be a mozikban.

Total
0
Shares
Previous Article

Dobjatok el mindent, mert itt a Jurassic World: Bukott birodalom teaser előzetese!

Next Article
Joss Whedon

A DC-nek nem jött be Joss Whedon, a Warner máris kiteszi a rendezőt?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!