Jon Favreau megerősítette, ő rendezi A dzsungel könyve 2, és Az oroszlánkirály filmeket

A dzsungel könyve film rendezője most Az oroszlánkirály élőszereplős feldolgozására is rátette kezét.

A dzsungel könyve film rendezője most Az oroszlánkirály élőszereplős feldolgozására is rátette kezét.

A Disney korábban elmondta, hogy több élőszereplős filmmel is készül a jövőben, melyek közül az első jövő márciusban érkező A szépség és a szörnyeteg lesz, de már javában zajlanak a további filmek előkészületei. A tervezett filmek között van Az oroszlánkirály, Mulan, és A kis hableány is. Jon Favreau rendezte az idei A dzsungel könyve feldolgozást, ami becslések szerint majdnem átlépte az egy milliárdos bevételt, és aki most azt tervezi, hogy folytatást csinál a filmhez. Favreau-t időközben megkeresték egy másik filmmel is, hogy lenne-e kedve feldolgoznia Az oroszlánkirály rajzfilmet. Végül igent mondott a stúdió ajánlatára, és alá is írták a rendezői székre szóló szerződést.

Favreau a Collidernek erősítette meg, hogy A dzsungel könyve 2 forgatása után kezdi Az oroszlánkirály remaket, de elismerte, hogy a zsúfolt ütemterv azért még közbe szólhat, és felboríthatja a menetrendet. A rendező felhozta a Marvel Studios-nál töltött időt is, hogy mennyire fárasztó és zsúfolt volt az első két Vasember film közti időszak.

A terv most az, hogy egyik filmet követi a másik, de tudom, változás még lehet, hiszen dolgoztam két szuperhősfilmen egymás után. A Marvelnél négy egymást követő éven át dolgoztam, ami jó nagy darabot kivesz az életedből. Meg kell bizonyosodnod arról, hogy mennyire vagy elszánt, és kellő figyelemmel és koncentrációval bírsz, hogy elviseld ezeket a próbákat, mert ezek a filmek igazi nagy puzzle darabkák. Minden film egy kirakós darabja, amit meg kell oldanod.

A rendező elismerte azt is, hogy Az oroszlánkirály feldolgozása nagy feladat, hiszen a musicalek és a klasszikus animációs filmek még mindig jól teljesítenek:

Mi a helyzet Az oroszlánkirállyal? Nos, ott van egy igen erős eredetfilm, amit később színházi darabokra is átvittek. Hiába került másik közegbe mégis nagyon jól fogadtak, sikeres lett, és amit még mindig játszanak. Az emberek többségében mély emlékeket hagytak ezek a filmek, így meg kell győződnöd arról is, hogy bár a történet erős, de nem érezzük-e majd duplázásnak, vagy felülmúlásnak a korábban bemutatott részeket.

A Walt Disney úgy látszik, hogy nagyon elkötelezte magát az élőszereplős filmek iránt, hiszen több soron következő filmjét is így hirdeti. A dzsungel könyve volt az első ilyen film, melyben a főszereplőt, Mauglit egy kisfiú játszhatott el a megannyi élőlényekkel karöltve. Az oroszlánkirály már más tészta, hiszen az teljes egészében CGI-ra és 3D-re fog hagyatkozni, éppen ezért Favreau óvatosan közelíti meg a témát:

A trükk az, hogy úgy nézzen ki, mintha valódi állatokat találnál egy valódinak hitt környezetben. És miként lehet a történetet elképzelni ebben a formában? Már megtanultuk A dzsungel könyvén, mikor belecsöppentünk szürrealizmusba, a karakterek, az állatok viselkedése, mind-mind a képzelet szüleménye volt. Még 2D-ben is letaglóz mai napig az élmény, mikor felcsendül Az oroszlánkirály nyitózenéje, és ha ehhez hozzávesszük az új képalkotási technológiákat, akkor a néző ugyanazt fogja kapni, csak napjaink új eszközeivel.

A márciusban érkező A szépség és a szörnyeteg bemutatója után vélhetően okosabbak leszünk, addig viszont marad a találgatás, hogy mennyire tesznek jót a filmiparnak ezek a high-end technológiákkal készült feldolgozások. A hét egyik nagy híre volt, hogy az E.T. – A földönkívüli és a Vissza a jövőbe klasszikusok nem kaphatnak remaket, így ha valaki arra számított, hogy Hollywood esetleg elrontja ezeket a filmeket is, most fellélegezhet.

Total
0
Shares
Previous Article

A Pókember: Hazatérés első klipje cameot és hálószárnyakat hozott

Next Article

Később mutatják be az Aquaman filmet, esetleg helyet cserélt a The Batman-nel?

Related Posts
Wide Screen YouTube