Jessica Chastain

Jessica Chastain visszautasította a Doctor Strange egy fontosabb szerepét

A Doctor Strange forgatókönyvírója, C. Robert Cargill árulta el, hogy Jessica Chastain szerepet kapott volna a filmben, de ő inkább visszadobta.

A Doctor Strange forgatókönyvírója, C. Robert Cargill árulta el, hogy Jessica Chastain szerepet kapott volna a filmben, de ő inkább visszadobta.

A Marvel Moziverzum az elmúlt évtizedben szépen összegyűjtötte a Végtelen Köveket, és ugyan ez elmondható az A-listás színészekről is. Különösen igaz ez az első Doctor Strange-filmre 2016-ból, ami rendkívül erős szereplőgárdát vonultatott fel, elég csak Benedict Cumberbatch főszerepéről beszélni, de Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Mads Mikkelsen nevét is ki kell emelni, de még sorolhatnák a nagy neveket, akik kivették részüket a történetben.

Jessica Chastain kapott volna egy szerepet a filmben, akit legutóbb a Stephen King az AZ – Második fejezetben láthattunk. Egy Vuk nevezetű karaktert játszott az X-Men: Sötét Főnixben, de ennél egy sokkal ígéretesebb szerepet ajánlottak fel neki. C. Robert Cargill a Doctor Strange szkriptírója elmondta, hogy megkeresték egy fontosabb szereppel, de viccesen nemet mondott rá:

Az az érdekes helyzet állt elő Hollywoodban, hogy a férfi színészek után rengeteg színésznő is szuperhőssé akar válni. Tudom, hogy ez történt Scott [Derrickson] rendezővel is. Odament Jessica Chastainhez, hogy rávegye a Doctos Strange szerepére, mert mi őt fontolgattuk [egy szerepre], mire ő annyit felelt, hogy ’Nézd, ez egy fantasztikus projektnek ígérkezik, és szeretném megcsinálni. De csak egy dobásom van, hogy szerepeljek egy Marvel-filmben és egy Marvel karakterré váljak. Balett képzésre jártam és nagyon szeretnék egy köpenyt viselni.’ Ez volt a legmenőbb visszautasítás, amit valaha láttam. Marvel-filmben akart szerepelni, de szuperhős akart lenni, és nem az őrült doki nővére.

Doctor-Strange-and-Christine-Palmer

A szerepet végül Rachel McAdams kapta, ő játszotta a film legfontosabb női karakterét, akiről már tudjuk, hogy nem tervezi visszatérését a második részben, legalábbis a legutóbbi hírekben még ez szerepelt.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában folytatást Scott Derrickson rendezte volna, azonban kreatív különbség miatt Sam Raimi, a Pókember-trilógia direktora váltotta. Michael Waldron történetét júniustól kezdik filmezni, a bemutatót pedig 2021. május 7-ére datálták.

Total
4
Shares
Previous Article

Elhunyt a Trónok harca rémfarkasa

Next Article

Hamarosan újra átélhetjük a NieR: Automata előzményét

Related Posts