x
Filmek

A Pókember-trilógia rendezője, Sam Raimi lehet a Doctor Strange folytatás új direktora

Úgy tűnik, hogy az egykori Pókember-filmek rendezője, Sam Raimi hamarosan visszatér a Marvelhez, méghozzá Scott Derrickson utódjaként.

A Pókember-trilógia rendezője, Sam Raimi lehet a Doctor Strange folytatás új direktora
  • Publishedfebruár 6, 2020

Úgy tűnik, hogy az egykori Pókember-filmek rendezője, Sam Raimi hamarosan visszatér a Marvelhez, méghozzá Scott Derrickson utódjaként.

Még az év elején jelentették be, hogy Scott Derrickson rendező lemondott a Doctor Strange az őrület multiverzumában rendezői teendőiről, miután kreatív különbség alakult ki, ám nem teljesen fordított hátat a filmnek, hiszen mint vezető producer továbbra is segíteni fogja a munkálatokat. Ma reggelre azonban a Variety arról számolt be, hogy a korábbi Pókember-fim rendező, Sam Raimi az új kiszemelt, aki majd dirigálhatja a Doctor Strange második részét.

Raimira széles körben úgy tekintenek, mint a modern képregényfilmek egyik keresztapjára, aki 2002-ban Tobey Maguire és Kirsten Dunst főszereplésében bemutatta máig az egyetlen Pókember trilógiát. Két évvel az első rész után, 2004-ben érkezett a második, majd 2007-ben a harmadik, mely három film összesen 2,5 milliárd dollárt hozott a Sony Pictures stúdiónak.

Ami pedig a Doctor Strange folytatását illeti, Benedict Cumberbatch mellett alighanem számos régi és új arcot bemutatnak a Marvel Moziverzumban – köztük akár Clea-t is. Az már biztos, hogy Elizabeth Olsen Skarlát boszorkány szerepében feltűnik a filmben, de mások mellett Benedict Wong (Wong), Chiwetel Ejiofor (Karl Mordo) is szerepelni fog, ugyanakkor a hírek szerint Rachel McAdams-t nem látjuk majd Christine Palmer szerepében.

A második rész sztoriját szigorú titoktartás előzi meg, de úgy tudni, hogy a Sötét Dimenzió ismét szerepet kap majd, de a főellenségét Rémálom testesíti meg, akiről régóta pletykálnak már. Az elkövetkező hetekben több részletről is lehullhat a lepel, hiszen a tervek szerint májusban kezdik a forgatást, de ez akár még változhat is, hogy az új rendezőnek legyen ideje felkészülni.

Doctor Strange
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.