Wide Screen
Image default
Filmek

James Cameron is megérkezett Új-Zélandra, folytatódhat az Avatar-folytatások filmezése

James Cameron bejelentkezett, folytatódik az Avatar-folytatások munkálatai.

Múlt héten Jon Landau producer közösségi oldalán bejelentette, hogy végre folytatódhat a munka, és hamarosan mindenki visszatér a tett színhelyére. Hétvégén a franchise írója és rendezője is megérkezett Új-Zélandra, miután a szigetország kormánya a közelmúltban biztonságosnak nyilvánította az országot. Cameron érkezését a producer közösségi oldalán dokumentált, sajnos azonban útjuk egyenesen még nem a stúdióba vezetett, hiszen a csapatra most két hét kötelező karantén vár majd.

Landau korábban úgy fogalmazott, hogy mivel mindenek előtt a biztonságot tartják szem előtt, ezért csak egy kis csapat tér vissza, két hétig karanténban lesznek, majd ezt követően érkeznek csak a szereplők és a stáb többi tagja. A franchise főszereplői már a helyszínen, a többiek fokozatosan érkeznek majd.

Az Avatar első részét még 2009-ben mutatták be, és csaknem egy évtizede készül a négy folytatás, ami Cameron elmondása szerint azért tartott ilyen sokáig tető alá hozni, mert a technika nem tartott ott, hogy lehetővé tegye számukra a filmezést. Az Avatar 2. túlnyomórészt a víz alatt játszódik majd, amire egy új légzés technikát is kifejlesztettek a színészek számára. Az Avatar 2-3. részekkel már 2019-ben elkészültek, de a fennmaradó két rész forgatását a koronavírus-járvány miatt hetekre félbe kellett szakítani, ám a rendező bízik benne, hogy ez nem befolyásolja a jövő karácsonyi bemutatót.

Az Avatar második részét 2021. december 17-én fogja bemutatni a Disney, amit másik három folytatás követ majd kétéves ciklusban; 2023-ban, 2025-ben és végül 2027-ben láthatjuk a történet ötödik felvonását. Gigászi beruházásról van szó, aminek költségvetése az egymilliárd dollárt is eléri a becslések szerint.

Még több a témában...

Az Avatar 2. legújabb forgatási képein egy robusztus díszletet látunk az első részből (megépítve)

Kévés Bence Mihály

A Disney eltolta az Avatar folytatások és az új Star Wars epizódok bemutatóit

Kévés Bence Mihály

Egy új Avatar 2. forgatási képet osztott meg James Cameron

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat