Főoldal Filmek James Cameron is megérkezett Új-Zélandra, folytatódhat az Avatar-folytatások filmezése
Filmek

James Cameron is megérkezett Új-Zélandra, folytatódhat az Avatar-folytatások filmezése

James Cameron bejelentkezett, folytatódik az Avatar-folytatások munkálatai.

478
James Cameron Avatar

Múlt héten Jon Landau producer közösségi oldalán bejelentette, hogy végre folytatódhat a munka, és hamarosan mindenki visszatér a tett színhelyére. Hétvégén a franchise írója és rendezője is megérkezett Új-Zélandra, miután a szigetország kormánya a közelmúltban biztonságosnak nyilvánította az országot. Cameron érkezését a producer közösségi oldalán dokumentált, sajnos azonban útjuk egyenesen még nem a stúdióba vezetett, hiszen a csapatra most két hét kötelező karantén vár majd.

Landau korábban úgy fogalmazott, hogy mivel mindenek előtt a biztonságot tartják szem előtt, ezért csak egy kis csapat tér vissza, két hétig karanténban lesznek, majd ezt követően érkeznek csak a szereplők és a stáb többi tagja. A franchise főszereplői már a helyszínen, a többiek fokozatosan érkeznek majd.

Az Avatar első részét még 2009-ben mutatták be, és csaknem egy évtizede készül a négy folytatás, ami Cameron elmondása szerint azért tartott ilyen sokáig tető alá hozni, mert a technika nem tartott ott, hogy lehetővé tegye számukra a filmezést. Az Avatar 2. túlnyomórészt a víz alatt játszódik majd, amire egy új légzés technikát is kifejlesztettek a színészek számára. Az Avatar 2-3. részekkel már 2019-ben elkészültek, de a fennmaradó két rész forgatását a koronavírus-járvány miatt hetekre félbe kellett szakítani, ám a rendező bízik benne, hogy ez nem befolyásolja a jövő karácsonyi bemutatót.

Az Avatar második részét 2021. december 17-én fogja bemutatni a Disney, amit másik három folytatás követ majd kétéves ciklusban; 2023-ban, 2025-ben és végül 2027-ben láthatjuk a történet ötödik felvonását. Gigászi beruházásról van szó, aminek költségvetése az egymilliárd dollárt is eléri a becslések szerint.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...