Főoldal Filmek Hatalmas összegből forognak James Cameron Avatar folytatásai, mint kiderült a költségvetésből
Filmek

Hatalmas összegből forognak James Cameron Avatar folytatásai, mint kiderült a költségvetésből

Az új-zélandi Avatar folytatásokat hamarosan ismét filmezik, és egy jelentésből az is kiderült, hogy hatalmas összeget emészt fel a produkció.

452
Avatar
Forrás: 20th Century Studios

Az új-zélandi Avatar folytatásokat hamarosan ismét filmezik, és egy jelentésből az is kiderült, hogy hatalmas összeget emészt fel a produkció.

Több mint egy évtizedet kellett várnunk James Cameron nagysikerű Avatar franchise folytatására, amit még 2009-ben mutattak be, s egészen a tavalyi évig uralta a Box Office adatokat, minden idők legtöbb bevételét kasszírozta össze a világ mozikasszáiból, de végül nem bírt a Bosszúállókkal. A rendező ambícióval teli folytatást ígér, ami látványban és bevételben is szeretné felülmúlni az első részt.

Még 2017-ben jelentették be, hogy a várva-várt második rész munkálatai zöld utat kaptak, s megkezdődött a forgatás, s egymás után fogják felvenni a négy folytatást. Jelentések szerint az Avatar 2-3. munkálatai a tavalyi évben befejeződtek és már csak a maradék két részt kell filmre venni, azonban a koronavírus-járvány miatt sok más filmhez hasonlóan itt is leálltak a forgatással. Néhány napja azonban Új-Zélandot biztonságnak nyilvánították, várhatóan hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágásba, s folytatódhat a munka, ahogy arról a legújabb forgatási képek is árulkodnak.

Az Amazon feldolgozásában A Gyűrűk Ura-sorozat mellett még az Avatart forgatják jelenleg a szigetországban. A Deadline értesülései szerint James Cameron folytatásainak összköltségvetése meghaladja az egymilliárd dollárt, azaz mindegyik folytatásra csaknem 250 millió dollárt költenek el. Ez nagyjából vetekszik az első film gyártási költségével, ami tíz évvel ezelőtt is már 237 milliót emésztett fel, de ha azt nézzük, még így sem éri el a nagy rivális, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Végjáték büdzséjét, hiszen a Marvel Studios a két filmet közel 400-400 millió dollárból hozta ki, szóval, ha az Avatar-folytatás tudja hozni a milliárdos bevételt, akkor sokkal nagyobb profitra tehet szert, mint a két Bosszúállók-film.

Az Avatar második részét jelenállás szerint 2021. december 17-én fogják bemutatni a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...