Wide Screen
Image default
Filmek

James Cameron úgy hiszi, hogy az Avatar folytatása felülmúlja a Végjáték sikerét is

Az Avatar franchise következő részét 2021-ben mutatják be, ami James Cameron szerint még a Végjátéknál is sikeresebb lesz.

Az Avatar franchise következő részét 2021-ben mutatják be, ami James Cameron szerint még a Végjátéknál is sikeresebb lesz.

Év közepén a Marvel Studios kasszát robbantott a Bosszúállók: Végjáték folytatással, és lett minden idők legtöbb bevételét termelő alkotása. Persze ehhez az is kellett, hogy a Disney nyáron újra bemutatta a filmet, s pénztárgépek pedig csaknem 2,797 milliárd dollárnál álltak meg, amivel még az Avatar 2009-es rekordját is megdöntötte (2,789 milliárd dollár).

James Cameron már gratulált a Bosszúállóknak, hogy letaszították a Na’vikat az első helyről, azonban a rendező úgy hiszi, hogy csak idő kérdése, hogy saját sci-fije újra elfoglalja az őt megillető helyet a rekordok könyvében. A USA Today készített interjút a rendező és író óriással, aki meg van győződve arról, hogy az Avatar folytatásai előtt az első rész egy újbóli bemutatásával még a Végjáték sikerét is megdöntenék.

Azt hiszem, hogy ez egy biztos tény. De adjuk meg ezt a pillanatot a Végjátéknak, és ünnepeljük azt, hogy az emberek járnak moziba.
James Cameron

A hollywoodi rendezőkkel ellentétben Cameron nem tekint keserű szájízzel a Marvel Moziverzum alkotásaira, mert mint kiderült, nagyon élvezte a „hullámvasutat”, és nagy csodálója a Marvel Studiosnak, hogy egy ekkora univerzumot sikerült felépíteni.

Ahogy láttam, ez egy nagyon jó jel volt, mert aggasztónak találtam az új streamingszolgáltatókat és az emberek különféle módjait, ahogy mostanában a filmeket fogyasztják, mivel a színházi élmény eljutott arra a pontra – még ha ez az első résznél is jobb lenne, és jobban fogadnák -, hogy egy új Avatar-film talán el sem érte volna ezt a box office sikert. Most legalább tudjuk, hogy ez a dolog még mindig lehetséges a mozikban. Ez azonban erőt ad nekem, hogy továbblépjek.

Cameron abban a hitben van, hogy a 2009-es Avatar újbóli bemutatásával nemcsak a korábbi sikert ismételnék meg, hanem kelléképpen felpaprikáznák a rajongókat a folytatásokra, amire 2021. december 17-éig kell várnunk. Most hogy a Disney kezébe került a franchise, esély van erre, hiszen a következő években sem Star Wars-filmet, sem Bosszúállókat nem mutatnak be a karácsonyi időszakban, szabad a rablás a decemberi időszakban.

Avatar

Még több a témában...

A Marvel tisztázta, hogy a Bosszúállók: Végjáték után mi történt a Végtelen Kövekkel

Kévés Bence Mihály

Egy új Avatar 2. forgatási képet osztott meg James Cameron

Kévés Bence Mihály

James Cameron ötlete volt az, amit sokan kritizáltak Sam Raimi Pókember-trilógiájában

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat