Főoldal Filmek James Cameron tanácsokkal látja el az Avatar 2. szereplőit a víz alatti jelenetek forgatásán
Filmek

James Cameron tanácsokkal látja el az Avatar 2. szereplőit a víz alatti jelenetek forgatásán

Kezd beindulni a hype vonat, miután újabb képsorokat mutattak be a várva-várt Avatar franchise második részéből, amiben elmerülünk Pandora óceánjaiba.

470
Avatar 2

Kezd beindulni a hype vonat, miután újabb képsorokat mutattak be a várva-várt Avatar franchise második részéből, amiben elmerülünk Pandora óceánjaiba.

Noha az Avatar 2. bemutatója még nagyon messze van, csaknem másfél évet kell várnunk, hogy visszatérjünk a Pandora bolygóra, addig be kell érnünk néhány apróbb morzsával, amit néhány hónapja már adagolnak. 2009 óta várunk a folytatásra, amit végül James Cameron három éve bejelentett, és azóta dolgoznak a folytatáson. A munka sokáig tart, hiszen mind látványban, mind pedig mennyiségben akad teendő bőven, hiszen egyszerre négy folytatást is filmeznek.

Cameron saját bevallása szerint azért tartott ilyen sokáig elkészíteni a folytatást, mert nem állt rendelkezésre a megfelelő technika, amivel el tudta volna készíteni a második részt. Cameron mindig is egy nagy befolyású filmrendező hírében állt, aki folyamatosan az innováción tartja a szemét. Az IMAX robbanása is az ő nevéhez fűződik az Avatar bemutatójával. Forradalmi új módszerekről már olvasni lehetett, hogy milyen új légzőtechnikákat fejlesztettek ki a víz alatti jelenetek filmezésére, de ezen felül is lesznek még bőven meglepetések a filmben, amitől tátva marad a szánk.

Ezekről a bizonyos medencés, víz alatti jelenetek forgatásáról osztottak meg néhány új képet az Avatar hivatalos oldalán. A színészeket toronydaruk, kábelrengeteg és motion-caption ruhában forgatnak a medencében, miközben fölöttük James Cameron utasításokkal látja el őket. Sajnos az nem derült ki, hogy kiket látunk a medencében, mely színészekkel forgattak éppen.

Néhány napja már kaptunk egy másik forgatási képet is, azon Sigourney Weaver visszatérő karakterét láthattuk. A forgatás, mint sok más, itt is áll, de Weta Digital emberei otthonról is megállás nélkül dolgoznak a film vizuális effektjein, hogy időben elkészüljenek vele. Az Avatar második részét 2021. december 17-én fogják bemutatni az amerikai mozikban, majd három folytatás követi, amit két éves ciklusban, az új Star Wars-filmekkel felváltva kerülnek a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...