J.J. Abrams mindvégig úgy szerette volna bemutatni Reyt, ahogy a Skywalker korában tette?

A Star Wars: Skywalker kora filmcím több ízben is Rey felemelkedésére is utal, de vajon J.J. Abrams rendező végig ezt szerette volna elmesélni?

A Star Wars: Skywalker kora filmcím több ízben is Rey felemelkedésére is utal, de vajon J.J. Abrams rendező végig ezt szerette volna elmesélni?

A Skywalker kora bemutatója után J.J. Abrams rendező elárulta, hogy Daisy Ridley karakterének bemutatását az új trilógiában egy hosszú fejlesztési folyamat előzte meg, ugyanakkor a részletek inkább ködbe burkolóztak, mintsem kidolgozott tervekről lett volna szó. A rendező leszögezte, hogy Rey történetét folyamatosan csiszolni kellett, ahogy a folytatástrilógia a végéhez közeledett.

Az amerikai IGN beszélgetett Az ébredő Erő és a Skywalker kora rendezőjével és írójával, aki a lapnak felfedte, hogy Rey sztoriját mennyiben kellett megváltoztatni a IX. részre, miután Az utolsó Jedik teljesen felrúgta a szabályokat, és letért az útról. Megtudtuk, hogy Az ébredő Erő kidolgozott tervekből végül miket vittek tovább, bár a cselekmény szempontjából ezek csak „építőkövekként” szolgáltak. Abrams így fogalmazott:

Abrams képes volt visszatérni Az ébredő Erő terveihez, hogy a történetet úgy zárja le, ahogy azt előre kidolgozták – valójában ezért rúgták ki Colin Trevorrowt, aki homlok egyenest ment a tervekkel -, beismerte, hogy egyik korábbi cselekményszál sem korlátozta a munkában, mivel folyamatosan a legjobb ötletekre törekedett, amivel végződhet a Skywalker-saga.

J.J. Abrams

Bármivel, akár az eredeti trilógiával, ötleteid vannak, amik üldöznek. Egy ötlet akkor születik, mikor azt hiszed, hogy az egy jobb ötlet, utána is mész, szóval határozottan építőkövei voltak, de az ötletek részletein nyilvánvalóan finomítottunk, ahogy előrehaladtunk.

A rendező mostani nyilatkozata egybevág egy korábbival, amikor megerősítette, hogy Rian Johnson nem tett keresztbe neki, Az utolsó Jedik egyik kreatív döntése sem befolyásolta a munkát. Könnyű dolga akkor sem volt, mert a rajongók elégedetlenek voltak, így válaszokat kellett adni, Abrams tűzoltáshoz fordult, és a lehető legjobban jött ki, ügyesen elvarrta a szálakat.

Spoilermentes kritikánkat már olvashatják az oldalon.

Total
31
Shares
Previous Article

Hela, Surtur, Loki, Thor, a Nagymester és Valkűr is sokkal merészebb megjelenést kapott a Thor: Ragnarök tervein

Next Article
The Witcher

ÉVADKRITIKA: Vaják S01

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!