x
Filmek

A Star Wars: Az utolsó Jedik nem befolyásolta J.J. Abrams rendezőt a fináléról alkotott tervében

Minden úgy alakul a Star Wars: Skywalker korában, ahogy azt J.J. Abrams elképzelte, és ebben még Az utolsó Jedikről alkotott negatív kép sem zavarta meg.

A Star Wars: Az utolsó Jedik nem befolyásolta J.J. Abrams rendezőt a fináléról alkotott tervében
  • Publishedszeptember 4, 2019

Minden úgy alakul a Star Wars: Skywalker korában, ahogy azt J.J. Abrams elképzelte, és ebben még Az utolsó Jedikről alkotott negatív kép sem zavarta meg.

A sokat vitatott Rian Johnson rendezőtől a Star Wars: Az utolsó Jedik alig pár perccel a VII. rész után kezdődött, nem követte a korábbi részek tendenciáját, vagyis hogy több év eltelt volna az egyes történetek között. De Johnson mással sem foglalkozott mélyebben, így nem kaptunk választ a sokat vitatott kérdésre, hogy kik Rey szülei, de még Snoke Legfőbb vezért is gyorsan kivégezte, pedig sok rajongó kíváncsi lett volna az új gonosz eredetére.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”rand”]

Colin Trevorrow kirúgása után J.J. Abrams visszatér a franchise befejező részére, amely egyben a Skywalker-saga történet végét is jelenti. Az utolsó Jedik után sokan feltették már a kérdést a rendezőnek, hogy a film cselekménye és a körülötte kialakult negatív vélemények mennyiben befolyásolták, s írták át a Star Wars: Skywalker kora eredeti tervét.

Megengedtük, hogy folytatódjon az a történet, amit elkezdtünk felépíteni Az ébredő Erőben. A VIII. rész nem igazán siklatta ki azt a történetet, amit kigondoltunk.

Ezúttal sem kerültünk közelebb a sztorihoz, illetve hogy a történet befejező része figyelmen kívül hagyja-e a korábbi rész eseményeit, vagyis az egyik legvitatottabb kérdést, hogy J.J. Abrams válasszal szolgál-e Rey valódi szüleiről, vagy meghagyja Johnson korábbi elképzelését, hogy nem fontos ismernünk a lány szüleit. Bár erről Abramsnek határozottan más véleménye van, s ahogy a Chicago-i Star Wars Celebrationön elárulta, a következő részből többet megtudunk majd a lány szüleiről – de ez még nem jelenti azt, hogy átírja Johnson elképzelését. Daisy Ridley, aki Reyt játssza az új trilógiában, a D23 Expo után úgy nyilatkozott a Star Wars: Skywalker koráról, hogy a Trónok harca utolsó évadjához képest kevésbé lesz megosztó a rajongók között.

A Star Wars: Skywalker kora országos bemutatója december 19-én lesz.

J.J. Abrams

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.