x
Close


Közelgő események

Filmek

Daisy Ridley állítása szerint, a Star Wars: Skywalker kora nem lesz olyan ellentmondásos, mint a Trónok harca volt

A Reyt alakító színésznő szerint a Skywalker-saga befejezése jobb lesz annál, ahogy a Trónok harca utolsó évada végződött.

Daisy Ridley állítása szerint, a Star Wars: Skywalker kora nem lesz olyan ellentmondásos, mint a Trónok harca volt
  • Publishedaugusztus 31, 2019

A Reyt alakító színésznő szerint a Skywalker-saga befejezése jobb lesz annál, ahogy a Trónok harca utolsó évada végződött.

Mint ahogy azt a Lucasfilm korábban már megerősítette, a Star Wars: Skywalker kora nemcsak az új trilógia befejező része lesz, hanem egyben az 1977-ben útjára indított Skywalker-saga lezárása is, ám ez nem jelenti azt, hogy a messzi-messzi galaxisban nem várnak még elmesélésre történetek, hiszen Rian Johnson és éppen a Trónok harca készítői új trilógiákon dolgoznak, de élőszereplős Star Wars-sorozatokból sem lesz hiány, hiszen a The Mandalorian és a Cassian Andor (Diego Luna) előzménysorozata után bejelentették az Obi-Wan Kenobi-sorozatot is múlt héten.

Így most négy hónappal a IX. rész bemutatója előtt a rajongók azon tanakodnak, hogy J.J. Abrams hogyan fogja lezárni a történetet, méltó búcsút veszünk szeretett karaktereinktől, és mindenki kérdésre választ kapunk-e, vagy a Trónok harca 8. évadához hasonlóan itt is kérdések merülnek fel.

Szerencsére azonban Daisy Ridley a D23 Expón elismerően nyilatkozott a filmről, véleménye szerint nem kell aggódnunk a befejezésért, bár nem nagy Trónok harca rajongó, de tisztában van azzal, hogy miként végződött a sorozat, és reméli, hogy az új Star Wars-trilógia befejezése nem lesz annyira megosztó a rajongók között:

Szerintem a befejezés kevésbé lesz ellentmondásos.

Természetesen nehéz összehasonlítani egymással a két franchiset, bár a D23 Expón látott új előzetes nagy fordulatról árulkodik, akárcsak a Trónok harca esetében volt. A kultsorozat utolsó évadát rengeteg kritika érte, mind a rajongók részéről, mind a kritikusok által. Sokan úgy gondolják, a készítők ott hibáztak nagyot, hogy az addig hősként feltüntetett Daenerys Targaryent (Emilia Clarke) gonosznak állították be az utolsó évadban, de akadnak olyanok is, akik a silány forgatókönyvvel magyarázzák a munkát. Akárhogy is alakul, a jövőben készülnek még Star Wars-filmek és a Trónok harca sem ért ezzel véget, hiszen Geroge R.R. Martin már dolgozik az előzménysorozatokon.

A Star Wars: Skywalker kora országos bemutatója december 19-én lesz.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.