Főoldal Filmek J.J. Abrams már Az ébredő Erőben visszahozta volna Palpatine klónját
Filmek

J.J. Abrams már Az ébredő Erőben visszahozta volna Palpatine klónját

Palpatine uralkodó a Star Wars: Skywalker kora egyik nagy meglepetése volt, de a korai terveken sokkal előbb visszatért volna a Sith nagyúr.

204
Star Wars: Skywalker kora

Palpatine uralkodó a Star Wars: Skywalker kora egyik nagy meglepetése volt, de a korai terveken sokkal előbb visszatért volna a Sith nagyúr.

Mindezt Roger Guynett vizuális effekt supervisor árulta el minap. A Star Wars: Skywalker kora egyik legnagyobb rejtélye Palpatine visszatérése volt, amire még a filmből sem kaptunk választ, hogy hogyan maradhatott életben a reaktorrobbanás után, és pontosan kit láttunk a filmben, az igazi Uralkodót volt, vagy csak egy klónt.

A premier óta megjelent The Rise of Kylo Ren képregényből, a képes útmutatóból majdnem mindenre választ kaptunk és a hamarosan megjelenő Skywalker kora regényváltozat is érdekes dolgokat tisztázott. Például így derült ki, hogy Palpatine egy klón volt a filmben, akit azonban J.J. Abrams Az ébredő Erő és a Skywalker kora rendezője eredetileg már az új trilógia első részében visszahozott volna, viszont az ötlet gazdája Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke volt – legalábbis ezt mondták.

Az utóbbi időben szinte csak kritika érte a Lucasfilm-et, amiért a kezdetektől nem tervezték meg alaposan az új trilógiát, és az utolsó résznek kellett megválaszolni mindent, ettől viszont zsúfolt lett a történet. Úgy tűnik azonban, hogy J.J. Abrams már a munka elején számolt az ötlettel, Palpatine klónjával.

Roger Guynett a Cineflex kérdések válaszadásai közben árulta el, hogy akár a VII. részben is szerepelhetett volna Palpatine:

Abban egyetérthetünk, hogy Palpatine több időt érdemelt volna a képernyőn, de a történtek után nehéz megmondani, hogy pontosan milyen szerepet töltött be a Skywalker saga befejező epizódjában, hiszen a Disney többször is megvágta a filmet, és jeleneteket törölt. A rendező nem hiába szerette volna két részben elmesélni a történetet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Klyo Ren
Filmek

Adam Drivert még mindig kísérti, hogy Kylo Ren megölte Han Solót Az ébredő Erőben

Sokan vitatják a pillanatot, amikor Kylo Ren megölte Han Solót.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid megválaszolta, hogy Palpatine visszatérhet-e Rey készülő mozifilmjében

A Star Wars-folytatástrilógia legnagyobb hibáját nem szeretnék megismételni a jövőben.

Star Trek
Filmek

J.J. Abrams Star Trek 4. részén dolgozik az eredeti szereplőgárdával

Megannyi gond után tényleg elkészül a negyedik rész.