Wide Screen
Image default
Filmek

J.J. Abrams már Az ébredő Erőben visszahozta volna Palpatine klónját

Palpatine uralkodó a Star Wars: Skywalker kora egyik nagy meglepetése volt, de a korai terveken sokkal előbb visszatért volna a Sith nagyúr.

Palpatine uralkodó a Star Wars: Skywalker kora egyik nagy meglepetése volt, de a korai terveken sokkal előbb visszatért volna a Sith nagyúr.

Mindezt Roger Guynett vizuális effekt supervisor árulta el minap. A Star Wars: Skywalker kora egyik legnagyobb rejtélye Palpatine visszatérése volt, amire még a filmből sem kaptunk választ, hogy hogyan maradhatott életben a reaktorrobbanás után, és pontosan kit láttunk a filmben, az igazi Uralkodót volt, vagy csak egy klónt.

A premier óta megjelent The Rise of Kylo Ren képregényből, a képes útmutatóból majdnem mindenre választ kaptunk és a hamarosan megjelenő Skywalker kora regényváltozat is érdekes dolgokat tisztázott. Például így derült ki, hogy Palpatine egy klón volt a filmben, akit azonban J.J. Abrams Az ébredő Erő és a Skywalker kora rendezője eredetileg már az új trilógia első részében visszahozott volna, viszont az ötlet gazdája Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke volt – legalábbis ezt mondták.

Az utóbbi időben szinte csak kritika érte a Lucasfilm-et, amiért a kezdetektől nem tervezték meg alaposan az új trilógiát, és az utolsó résznek kellett megválaszolni mindent, ettől viszont zsúfolt lett a történet. Úgy tűnik azonban, hogy J.J. Abrams már a munka elején számolt az ötlettel, Palpatine klónjával.

Roger Guynett a Cineflex kérdések válaszadásai közben árulta el, hogy akár a VII. részben is szerepelhetett volna Palpatine:

Ian [McDiarmid] főszereplője volt az eredeti filmeknek. J.J. vissza akarta hozni a VII. részben, hogy kiderüljön, Palpatine nem halt meg teljesen. Készített egy klónt magáról, és a Sith lojalisták segítségével újjáépítette magát egy darabokra tört és instabil állapotba. Amikor Kylo találkozik az Uralkodóval, Palpatine nem teljesen nyerte vissza testét, az életben maradás miatt csövekre és gépekre van kényszerítve, és ebben a Sith laboratóriumban egy gépezet segítségével mozog körbe, amit Kevin Jenkins tervezett. A Sith-ek szelleme él benne, de egy befejezetlen testben csapdába esett.
Roger Guynett

Abban egyetérthetünk, hogy Palpatine több időt érdemelt volna a képernyőn, de a történtek után nehéz megmondani, hogy pontosan milyen szerepet töltött be a Skywalker saga befejező epizódjában, hiszen a Disney többször is megvágta a filmet, és jeleneteket törölt. A rendező nem hiába szerette volna két részben elmesélni a történetet.

Még több a témában...

A Skywalker kora egy fontos része kaszát kapott Rey új fénykardjával kapcsolatban

Kévés Bence Mihály

A Skywalker kora eredetileg megmutatta volna, ahogy Kylo Ren rátalál Palpatine uralkodóra Curuscant romjain

Kévés Bence Mihály

Akár így is kinézhetett volna a Skywalker kora közkedvelt karaktere, Babu Frik

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat