x
Close


Közelgő események

Filmek

Írót kapott a harmadik Star Wars spin-off rész

A stúdió megtalálta az írót, aki a harmadik önálló Star Wars-film forgatókönyvet írhatja.

Írót kapott a harmadik Star Wars spin-off rész
  • Publishedszeptember 23, 2016

A stúdió megtalálta az írót, aki a harmadik önálló Star Wars-film forgatókönyvet írhatja.

A Disney stúdió vezetője, Bob Iger hivatalosan is bejelentette, hogy úton van a harmadik Star Wars spin-off is, melyhez már forgatókönyvírót is találtak, azonban a vezérigazgató nem volt hajlandó elárulni, hogy ki fogja írni a szkriptet, valamint azt sem, hogy miről fog szólni a film, de régóta pletykálják, hogy Boba Fett kaphatja a harmadik részt. Hivatalosan nem erősítették meg, de azzal, hogy írót kapott a film, hamarosan részletek is napvilágot láthatnak.

A The Hollywood Reproter New Yorkban érte utol Bob Iger-t, ahol a CEO elmondta, hogy már hallott ezt-azt a Star Wars: Episode IX-ről is, de még maga sem tud sokat a filmről. Köztudott, hogy Colin Trevorros – a Jurassic World blockbusterének rendezője – készíti majd az új trilógia záró részét, a kilencedik Star Wars-saga részt. Bob kijelentése azt is jelentheti, hogy a forgatókönyv első változatával elkészült a rendező, de ezek csak találgatások. A rendező korábban azt mondta, hogy szeretne egy jelentet az űrben lefilmezni, méghozzá az IMAX-65-ös kamerával. Továbbra sem biztos, hogy a Star Wars 9-et IMAX-65-ös kamerákkal fogják filmezni, hiszen a rendező korábban azt mondta, hogy szeretné a régi film hangulatát kelteni, és ehhez a 65-ös kamera túl modern. (Éppen csakhogy legördült a futószalagról, de Russo testvérek már kipróbálták az Amerika kapitány: Polgárháború részben, illetve az Infinity War-t teljes egészében ezzel a valódi IMAX képi- és hangminőségben fognak rögzíteni.)

Bob Iger úgy jellemezte a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet első spin-off részt, hogy „kísérleti célt” szolgál, hiszen korábban nem volt példa arra, hogy Skywalker-saga-n kívüli részt mutassanak be. A film története a Star Wars: A Sith-ek bosszúja és a Star Wars: Egy új remény között fog játszódni, melyben a Lázadók ellopják a Halálcsillag tervrajzát. Bob a következőket mondta a filmről:

Ebben a pillanatban azt kell, hogy mondjam, imádtuk azt, amit láttunk.

Először 2014-ben lehetett hallani a harmadik spin-off-ról, melyet egyből Boba Fett-hez kapcsoltak, majd őt követné 2018-ban Han Solo: A Star Wars Story saját filmje, és 2020-ban a Red 5, vagyis a Vörös 5-ös, ami ugyebár Luke Skywalker hívójele volt az Egy új reményben. Azóta a dolgok megváltoztak, hiszen Zsivány Egyessel indítják a sorozatot idén decemberben.

Tavaly év végén arról is lehetett olvasni, hogy Michael B. Jordan kaphatja majd a szerepet a Boba Fett filmben, de ezt természetesen senki sem erősítette meg, mint ahogy azt sem, hogy ki lehet a titokzatos írója a harmadik mellékcselekménynek. Sokat lehetett hallani Simon Kinberg nevét is, aki a Star Wars Rebels animációs sorozat producere jelenleg. Josh Trank rendezőt egy időben szóba is hozták a harmadik spin-off-al, de azóta lecsengett. November óta tudjuk, hogy a Disney minden évben szeretne egy Star Wars-filmet bemutatni, hol Skywalker-saga, hol mellékfilmet. Reméljük, hogy a Disney és Bob Iger hamarosan részleteket is elárul majd a 2020-as filmről.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.