Főoldal Filmek Ian McDiarmid megválaszolta, hogy Palpatine visszatérhet-e Rey készülő mozifilmjében
Filmek

Ian McDiarmid megválaszolta, hogy Palpatine visszatérhet-e Rey készülő mozifilmjében

A Star Wars-folytatástrilógia legnagyobb hibáját nem szeretnék megismételni a jövőben.

63
Star Wars: Skywalker kora

Tetszik vagy sem, Palpatine császár Rey nagyapja, de vajon az ikonikus gonosztevő újra feltámadhat Sharmeen Obaid-Chinoy közelgő Star Wars-filmjében, amelyben visszatér Daisy Ridley karaktere? A Lucasfilm április elején megerősítette, hogy a Star Wars-folytatástrilógia főhőse, Rey visszatér a képernyőre az egyik készülő mozifilmben, majd utána pontosítottak annyiban, hogy nem feltétlenül Rey lesz a készülő film főszereplője.

A 2019-ben bemutatott Star Wars: Skywalker kora című filmben Palpatine császár legnagyobb meglepetésre visszatért a halálból. Váratlanul senkit nem érhetett a hír, ugyanis már az első teaser trailer végén hallhattuk Palpatine gúnyos kacagását. A filmből kiderült, hogy a tudatát klónozott testbe menekítette, miután Darth Vader a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér végén a mélybe vetette a Sith nagyurat, csakhogy kiderült, hogy a klónozott testek (nevezzük azokat hüvelyeknek) képtelenek voltak életben tartani a gonosz lényét.

A Sith nagyúr így az Exegolon rekedt, és távolról mozgatta a szálakat – és Snoke is klón volt, de voltak önálló döntései -, de az “unokájával”, Rey-jel (az egyik megszökött klónjának lányával) vívott csata egyszer s mindenkorra véget vetett Palpatine-nak.

A Star Wars Celebrationön Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke bejelentette a készülő projekteket, köztük három új mozifilmet, amire régóta várunk már. A stúdió úgy osztotta fel, hogy egy film készül a nagyon távoli múltban, a Régi Köztársaság idején, egy a “közelibb” jelenben a Birodalom és az Új Köztársaság között, illetve egy a jövőben.

A jövőben játszódó filmet Sharmeen Obaid Chinoy rendezi majd, és 15 évvel a Skywalker-saga eseményei után játszódik. Újra találkozhatunk Rey-jel, és szemtanúi lehetünk az Új Jedi Rend megalapításának, és valószínűleg lesznek rossz útra tévedt tanítványok is, akik nem szeretnék, ha a Jedik visszatérnének.

Már eddig is pletykáltak arról, hogy néhány ismerős Erő-szellem feltűnik a filmben (köztük Mark Hamill, azaz Luke Skywalker neve is felmerült), de vajon Palpatune is feltűnik majd? A karaktert alakító Ian McDiarmid a Nashville-i ICCC egyik vendége volt, ahol a ComicBook is jelen volt, amikor arról kérdezték a színészt, hogy visszatér-e: “Nem kerestek meg”.

Érdemes megjegyezni, hogy mennyire jól titkolták azt is, hogy visszatér a IX. részben, az első előzetesig nem is sejtettük, hogy Palpatine lesz a trilógia nagy főgonosza. Ezt figyelembe véve kevés az esélye, hogy éppen most erősíti meg karakterének a feltámadását, és tanulva a múlt hibáiból nem lenne túl szerencsés visszahozni Palpatine-t. Maximum azt tudjuk elképzelni, hogy visszaemlékezésekben látnánk az Uralkodót, amivel Rey háttértörténetét egészítenék ki, vagy akár olyan jeleneteket, amelyekkel Palpatine-hoz kötik az új gonosztevőt, de semmiképpen nem szabad Palaptine-t feltámasztani másodszor.

Ez a cím nélküli Star Wars-film jelenleg 2025-re várható.

Star Wars: Skywalker kora
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...