Főoldal Filmek Finn rohamosztagos száma egy utalás volt az Egy új reményre
Filmek

Finn rohamosztagos száma egy utalás volt az Egy új reményre

Finn azonosítója, az FN-2187 szám valójában egy utalás volt a klasszikus Star Wars-trilógia első részére, az Egy új reményre.

188
Star Wars: Az ébredő Erő

Finn azonosítója, az FN-2187 szám valójában egy utalás volt a klasszikus Star Wars-trilógia első részére, az Egy új reményre.

A Disney érában készült Star Wars-filmekben Finn (John Boyega) volt az a dezertált rohamosztagos, aki elárulta az Első Rendet, és új perspektívából mutatta be nekünk a messzi-messzi galaxist, miközben csatlakozott a forradalomhoz, az Ellenállókhoz. Sok más franchisehoz hasonlóan, a Star Wars is legendásan híres az úgynevezett easter eggekről, erőszeretettel használ húsvéti tojásokat a filmekben, és ez alól a Star Wars: Az ébredő Erő sem volt kivétel.

Az elmúlt néhány napban a Disney tulajdonában lévő stúdiók eddig nem látott felvételeket osztottak meg filmjeikből. A Marvel Studios például egy olyan utalást tett közzé a Bosszúállók: Végjátékról, ami Tony Stark ARC-reaktorára utalt. Most a hivatalos Star Wars közösségi oldalán olvasható, hogy FN-2187 azonosítója valójában az Egy új reményből jött.

Finn rohamosztagos száma FN-2187 volt. Ez egy tisztelgés volt a 2187 cellára, ami a Halálcsillag börtönblokkjára, az AA-23 blokkra, itt tartották fogva Leia hercegnőt az Egy új reményben. A 2187-es cella az Egy új reményből utalás a Kanadai Nemzetközi Filmbizottság 1964-ben bemutatott 21-87 rövidfilmjére, ami George Lucast is inspirálta.

Nem győzzük elégszer elmondani, hogy a Lucasfim a 2015-ben bemutatott Az ébredő Erőt egy tisztelgésnek szánta George Lucas klasszikusa előtt, ezért is láttunk annyi visszatérő elemet a filmben. A most leleplezett easter egg is ezt erősíti, hogy szándékosan lett olyan a történet, bár ezt sok rajongó nem értékelte.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...