Kylo Ren Csillagpusztító

Eredetileg egy sokkal fontosabb bolygót pusztítottak volna el Az ébredő Erő című filmben

Gyakorlatilag szétbombázták volna a galaxis közepét.

Az Első Rend a Star Wars: Az ébredő Erő című filmben eredetileg egy sokkal jelentősebb, ikonikus bolygót akart elpusztítani a messzi-messzi galaxisban. Az Első Rend felemelkedésével a Csillagpusztító Bázissal öt bolygót pusztítottak el a Hosnian-rendszerben, de mint kiderült, akár a franchise egyik legfontosabb helyszínét is felrobbanthatták volna.

A Lucasfilm Story Group tagja, Pablo Hidalgo szerint J.J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot a Coruscantot akarta felrobbantani a Star Wars-folytatástrilógia első részében. Az amerikai IGN lapnak szúrt szemet egy korábbi bejegyzés a közösségi médiában.

“Alapvetően [a Bad Robot] azt akarta, hogy felrobbanjon” – írta egy korábbi tweetben, amit azóta törölt. “[A Lucasfilm] nem akarta. Hosnian Prime jelentette az elégtelen középutat. Megesik az ilyesmi.”

Hosnian Prime-ot először a Star Wars: Az ébredő Erő című filmben mutatták be a filmvásznon, hogy aztán pillanatokkal később felrobbantsák a rajongók szeme láttára. Sok rajongóval közös véleményen van a művész is, aki szerint csalódáskeltő volt számára, hogy nem emelték a tétet a filmben, elvégre az ember azt várta volna, hogy a továbbfejlesztett Halálcsillag egy jelentősebb bolygót pusztítson el a galaxisban, ezzel is bizonyítva az Első Rend erejét.

Coruscant, az egész galaxis éltető fővárosa amióta Star Wars a Star Wars, szóval nagyot szólt volna, ha elpusztítják azt a bolygót, ami helyet adott a Köztársaságnak. A készítők végül úgy döntöttek, hogy Hosnian-rendszert és a Hosnian Prime-ot választják célpontnak, ami Galaktikus Szenátusnak adott otthont a Birodalom bukását követően. Bár a Bad Robot szívesen elpusztította volna a Star Wars ikonikus helyszínét, a Lucasfilmnek nem tetszett az ötlet. Hidalgo nem árulta el, hogy kik szavazták le a produkciós iroda ötletét, csak annyit mondott, nem sikerült közös nevezőre hozni, és végül a Hosnian Prime-ra esett a választás.

Ez is jól mutatja, hogy mi ment végbe cégen belül a folytatástrilógia gyártása alatt. A kreatív folyamatok állandóan ütköztek egymással, és ez rányomta bélyegét a befejező részre is, amiben egyszerre szerettek volna mindent megválaszolni. A kreatív nézeleltérés nemcsak történeten beül okozott problémát, de Colin Trevorrow távozásához is vezetett, a forgatókönyvet pedig nagyrészt kidobták. Az írást és a rendezést J.J. Abrams kapta.

Első Rend
Total
6
Shares
Previous Article
Fekete Párduc

Leállították a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! forgatását, miután Lupita Nyong'o és a stáb többi tagjának COVID tesztje pozitív lett

Next Article
Örökkévalók

Az Örökkévalók debütálása lett az MCU legerősebb filmje a Disney+ platformon, megelőzve a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című filmet

Related Posts