Főoldal Filmek Eredetileg egy sokkal fontosabb bolygót pusztítottak volna el Az ébredő Erő című filmben
Filmek

Eredetileg egy sokkal fontosabb bolygót pusztítottak volna el Az ébredő Erő című filmben

Gyakorlatilag szétbombázták volna a galaxis közepét.

159
Kylo Ren Csillagpusztító

Az Első Rend a Star Wars: Az ébredő Erő című filmben eredetileg egy sokkal jelentősebb, ikonikus bolygót akart elpusztítani a messzi-messzi galaxisban. Az Első Rend felemelkedésével a Csillagpusztító Bázissal öt bolygót pusztítottak el a Hosnian-rendszerben, de mint kiderült, akár a franchise egyik legfontosabb helyszínét is felrobbanthatták volna.

A Lucasfilm Story Group tagja, Pablo Hidalgo szerint J.J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot a Coruscantot akarta felrobbantani a Star Wars-folytatástrilógia első részében. Az amerikai IGN lapnak szúrt szemet egy korábbi bejegyzés a közösségi médiában.

“Alapvetően [a Bad Robot] azt akarta, hogy felrobbanjon” – írta egy korábbi tweetben, amit azóta törölt. “[A Lucasfilm] nem akarta. Hosnian Prime jelentette az elégtelen középutat. Megesik az ilyesmi.”

Hosnian Prime-ot először a Star Wars: Az ébredő Erő című filmben mutatták be a filmvásznon, hogy aztán pillanatokkal később felrobbantsák a rajongók szeme láttára. Sok rajongóval közös véleményen van a művész is, aki szerint csalódáskeltő volt számára, hogy nem emelték a tétet a filmben, elvégre az ember azt várta volna, hogy a továbbfejlesztett Halálcsillag egy jelentősebb bolygót pusztítson el a galaxisban, ezzel is bizonyítva az Első Rend erejét.

Coruscant, az egész galaxis éltető fővárosa amióta Star Wars a Star Wars, szóval nagyot szólt volna, ha elpusztítják azt a bolygót, ami helyet adott a Köztársaságnak. A készítők végül úgy döntöttek, hogy Hosnian-rendszert és a Hosnian Prime-ot választják célpontnak, ami Galaktikus Szenátusnak adott otthont a Birodalom bukását követően. Bár a Bad Robot szívesen elpusztította volna a Star Wars ikonikus helyszínét, a Lucasfilmnek nem tetszett az ötlet. Hidalgo nem árulta el, hogy kik szavazták le a produkciós iroda ötletét, csak annyit mondott, nem sikerült közös nevezőre hozni, és végül a Hosnian Prime-ra esett a választás.

Ez is jól mutatja, hogy mi ment végbe cégen belül a folytatástrilógia gyártása alatt. A kreatív folyamatok állandóan ütköztek egymással, és ez rányomta bélyegét a befejező részre is, amiben egyszerre szerettek volna mindent megválaszolni. A kreatív nézeleltérés nemcsak történeten beül okozott problémát, de Colin Trevorrow távozásához is vezetett, a forgatókönyvet pedig nagyrészt kidobták. Az írást és a rendezést J.J. Abrams kapta.

Első Rend

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...