Főoldal Sorozatok Ezért nem készülhetett el George Lucas élőszereplős Star Wars-sorozata
Sorozatok

Ezért nem készülhetett el George Lucas élőszereplős Star Wars-sorozata

Volt egy kis baj George Lucas forgatókönyvével…

495
George Lucas

Hol volt, hol nem volt, egyszer a messzi-messzi galaxisban a Star Wars franchise mindenkori atyja, George Lucasnak hatalmas tervei voltak a Star Wars-sorozattal, számos őrült és nagy volumenű forgatókönyv tervével elkészült, ugyanakkor nagy gondok is voltak. Állítólag Lucas annyira megfeledkezett az anyagiakról, hogy nem számolt a költségvetéssel, és részben ezért nem valósult meg soha a Star Wars: Underworld című projekt.

Az élőszereplős Star Wars-sorozat terve már a 2000-es években felmerült, az egyik ilyen projekt az Underworld volt, ami az első élőszereplős sorozat lehetett volna a The Mandalorian előtt. Több tucat forgatókönyvet írtak a projekthez, de nagy kihívásnak bizonyult a stúdió számára, és sok más kisebb tervvel együtt ez is a kukában kötött ki a Disney érkezésével.

A Collider utánajárt a dolgoknak, és felkeresték Ronald D. Moore producert és írót, aki egy kicsit jobban rávilágított a Lucasfilm terveire, köztük az Underworldre, hogy igazából költségvetési korlátot soha nem szabtak a sorozatnak.

Ez egy rendkívüli vállalkozásnak tűnt megcsinálni. Nem ismerek mást, aki valóban képes lett volna rá. Abban az időben George csak azt mondta, hogy ’írd meg őket olyan nagyra, amilyenre akarod, és majd kitaláljuk később’. Szóval tényleg nem volt [büdzsé] korlát. Mindannyian tapasztalt televíziós és történetírók voltunk, tehát mindannyiunknak új volt az efféle lehetőség egy produkciónál.

De mi csak belekezdtünk, ’Rendben, fogjuk szaván [Lucast], és csináljunk egy őrült és nagy’ sorozatot tele sok akcióval, sok díszlettel és hatalmas kellékekkel. Csak sokkal nagyobb, mint amit normál esetben csinálni szoktál egy televíziós műsornál.

Arra a kérdésre, hogy miről szólt a sorozat, Moore nagyon óvatos válogatta meg szavait, de megerősítette, hogy elejétől a végéig egy átfogó történettel bíró sorozatot terveztek volna képernyőre vinni.

Azt hiszem, hogy kivételesen nagy történettel bíró sorozat volt. Egy hosszú mese epizódszerű dolgokkal. Tudjátok, vannak bizonyos események, amik hol az egyik, hol a másik részben történtek volna meg. De egy nagyobb narratívát mesélt el, az adott környezetben szereplő karakterek történeteinek szempontjából.

Lucas valami egészen kivételes dologra készült, amit talán már sohasem láthatunk, hacsak a Disney tulajdonában lévő Lucasfilm képregény vagy animációs sorozat formájában nem meséli el. A stúdió egyébként több élőszereplő sorozaton is dolgozik, ősszel visszatér a The Mandalorian, érkezik az Obi-Wan Kenobi és a Cassian Andor is Disney+-ra, és ezen felül egy női főszereplős sorozatra is találtak már rendezőt.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...