Főoldal Játékok Ezek voltak idén szerintünk a legjobb játékok
Játékok

Ezek voltak idén szerintünk a legjobb játékok

Összeszedtünk öt játékot, amik legjobban tetszettek nekünk a 2020-as év során.

148

Az előző listán már megmutattuk számotokra, mely játékok voltak az idei évben a legszörnyűbbek. A felkerüléshez több út is vezetett, a Cyberpunk esetében láthattátok, nem az alkotás minőségével volt probléma, sokkal inkább a technikai megvalósításával. A nagyobb frissítések még ugyan nem jöttek ki hozzá, viszont több kisebb már igen. Nem tettek vele csodát, sokszor belecsúszik az FPS a 40-es tartományba Xbox Series X-en is (performance módban). Egy kicsit vidámabb dolog következik így az év utolsó napján, hiszen helyezés nélkül sorra vesszük, számunkra mik voltak a játékipar idei csúcspontjai.

Hades ( PC, Nintendo Switch)

Hogy melyik indie alkotás volt a legjobb ahhoz kétség sem fér. A Super Giant Games olyan minőséget tudott lerakni, ami még sokszor az AAA játékok között is jó helyre repítette ezt a kalandot. Annyira eltalálták, hogy gyakorlatilag nincsen felesleges eleme. Minőségi sztorit kapunk egy egészen elképesztően jó játékmenettel és magas újrajátszhatósági faktorral. Ha számoznánk a listát, egészen biztosan jó helyezést érne el. Csak reménykedni tudunk benne, hogy jövőre is ilyen minőségű és ennyire összeszedett Indie játékokat láthatunk.

The Last of Us part II (PS4, PS5)

The Last of Us Part II

Nem igazán láttunk még ilyen jó játékot, ami ilyen megosztó lett volna. A Naughty Dog szokás szerint érzékeny témához nyúlt, de milyen jól is tették ezt… Ha a történetet nem nézzük, amit ugye szubjektívan is meg lehet ítélni, akkor egy közel 100%-os alkotást kapunk. Az objektíven megítélhető játékelemek, mint a játékmenet, zene, hangok, grafika mind a tökéletességet hajszolják. Nem igazán láttunk még ilyen szép művet, ami az alap PS4-en is megfelelően futott. Rengeteg év játéka díjat kap és fog kapni a kritikák ellenére is, teljesen megérdemelten.

Assassin’s Creed Valhalla (PC,PS4,PS5,Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia)

Tekintsünk el egy másodpercre arról, hogy Assassin’s Creed. Ha szigorúak akarunk lenni, talán a harmadik számozott rész volt igazán bérgyilkos kaland. Ez a játék átment ilyen történelmi-kaszabolós RPG-be, de azt milyen jól tette. Sokan féltek, hogy az Origins nagyon más lesz és mennyire marad hű a címéhez. Az utóbbi csak kis mértékben valósult meg, azonban sokkal jobb alkotás lett, mint az elődje. A Valhalla is hasonló úton jár. Játéknak már nagyon-nagyon szuper, csak nem Assassin’s Creed. Aki ettől el tud tekinteni, kellemesen fog szórakozni Eivor viking kalandjával.

Ghost of Tshushima (PS4, PS5)

Szerelmes levél a feudális japánhoz. Annyira szurkoltunk a Sucker Punch-nak, hogy egy értelmes és jó dolgot hozzon ki ebből a távol-keleti kalandból. Sikerült is nekik, egy rendívül jó és durván fogyó alkotás lett. A megjelenést követő eladásokban megelőzte a Horizon Zero Dawn-t is, szóval valószínűleg ebből is fog majd második rész érkezni. Nagyon jó móka szamurájokkal csapatni, főleg egy ennyire jól megalkotott mű vonatkozásában. Csak remélni tudjuk, hogy a PlayStation exkluzív játékok továbbra is ilyen minőséget fognak majd képviselni.

Star Wars Squadrons (PC,PS4,PS5,Xbox One, Xbox Series X/S)

Megint egy rendkívül erős éven volt túl a Sony, míg a többiek sajnos több projektet is elcsúsztattak. A lista utolsó helyére próbáltunk egy nem PS exkluzív alkotást keresni, pedig még sorban állt az Astro’s Playroom, a Spider Man Miles Morales és a Demon’s Souls Remake is. Végül ez a különleges Star Wars játék került ide, hiszen a Motive Studio műve olyan, mintha egy szerelmes levél lenne a filmekben látott űrcsatákhoz. Egy nagyon szórakoztató móka multiplayerben, ami egy valódi Star Wars fan-nak kötelező darab. Vedd fel hát a rajparancsnok szerepét és irány megtizedelni az ellenséget az űrben!

Szeretnénk megköszönni, hogy egész évben velünk tartottatok és várunk titeket jövőre is egy (valószínűleg) minden eddiginél erősebb esztendőre!

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Last of Us Part II
BREAKINGJátékok

A Sony bejelentette a The Last of Us Part II remastered kiadását PlayStation 5-re

Új játszható karakterekkel, új játékmódokkal és extra tartalmakkal érkezik a The Last...

Xbox Inworld AI
Játékok

Mesterséges intelligenciával könnyítené az Xbox a játékfejlesztést

A Microsoft új partneri megállapodásával új mesterséges intelligencia eszközöket használhatnak az Xbox...

Sony PlayStation
Játékok

Sorra bocsájtják el a Sony PlayStation vezetőit és fejlesztőit

Több magas beosztású vezetőt és számos fejlesztőt elbocsájtották a PlayStationtől.

Marvel's Wolverine
Játékok

Insomniac megerősítette, hogy a Marvel’s Wolverine és a Marvel’s Spider-Man 2 egy univerzumban játszódik

Pókemberrel osztozkodik Rozsomák, ugyanabban az univerzumban játszódik a Marvel's Wolverine.