Főoldal Játékok Három szörnyű játék 2020-ból
Játékok

Három szörnyű játék 2020-ból

Három csalódást szedtünk most Nektek össze, ami az idei év során ért minket.

596
cyberpunk2077 credit

Így az év vége felé eljött az az idő, hogy listákat készítsünk és összeszedjük az idén történteket, továbbá a terveinket a jövőre nézve összegezzük. Csináltunk már játék ajánlót karácsonyra és kigyűjtöttük a jövőre legjobban várt alkotásainkat is. Két fontos kategória maradt még, az év legjobb és az év legrosszabb játékai. Kezdjük az utóbbival. Igazából 2+1 nevező lesz a listán, hiszen két bűn rossz cím mellé sajnos oda kell raknunk egy harmadikat is, amelyet a körülmények juttattak ide.

  • 3. Cyberpunk 2077
kiber

Annyira nehéz ezt a címet az év legrosszabb játékai közé választani… Egy ideális világban valószínűleg a The Last of Us Part II-val versengene a legjobb idei cím díjáért. Sajnos azonban nem alakult minden úgy, ahogy vártuk. Egy zseniális mű lenne V sztorija, sőt megkockáztatjuk, hogy új generációs konzolokon és erősebb PC-n még akár ebben az állapotában is lehetne a másik listára rakni, azonban az Xbox One-on és a PS4-en mutatott teljesítménye miatt sajnos ide került. Ilyen szempontból nem hasonlít a másik kettőhöz, viszont régen láttunk ekkora optimalizálatlanságot ilyen előzetes ígéretek mellett. Nem szabad szépíteni, ezt a CD Projekt RED nagyon elbaltázta, reméljük meg fogják tudni oldani és hasonló utat fog ez is bejárni, mint a The Witcher 3. A potenciál meg van benne, hiszen ha a technikai oldalát nem nézzük, egy nagyszerű játék ez.

  • 2. Fast and Furious: Crossroads
faf

Erre az alkotásra az előzővel ellentétben már nem igazán tudunk mit írni. Hogy mi volt pontosan a Slightly Mad szándéka ezzel a játékkal, azt nem igazán értjük (na jó mégis, egészen szép pénzt kerestek belőle, hogy megcsinálták). Grafikai szempontból ha nagyon kedvesek vagyunk be tudjuk nagyjából sorolni a korai Xbox 360/PS3 művek közé. A fizikát sem vitték túlzásba a fejlesztés során és a mesterséges intelligencia sem itt fogja megmutatni, mit is sikerül már belőle kihozni. A fejlesztők előzetes munkái miatt sokkal-sokkal jobb eredményt vártunk tőle. Egyetlen pozitívumot tudunk megemlíteni vele kapcsolatban, szerencsére nem kellett tesztelnünk.

  • 1. XIII Remake
xiii

Ahogy az előző játékkal kapcsolatban, úgy itt sem nagyon lehet majd pozitívumot emlegetni. Szerintünk mindent leír az a tény, hogy a fejlesztők az alkotás kiadása után nemsokkal már bocsánatot is kértek ezért a rettenetért. Nem hogy az év, de sokak szerint minden idők egyik legrosszabb produktumát adta ki a kezéből a Play Magic. Szerencsére nem igazán lehet már kapni, azonban sajnos azt kell mondanunk, ha megtaláljátok valahol, akkor is tartsátok magatokat távol tőle. Annyi minden ment félre ennek a fejlesztésekor, hogy azt nem fogja egy-két nagyobb frissítés sem helyrehozni.

Erről a listáról egyedül a Cyberpunk 2077 ajánlható, ha jobb PC-vel, vagy új generációs konzollal rendelkeztek. Hatalmas szakadék tátong közte és a másik két alkotás között, hiszen ha nem lennének ilyen technikai hibái, az év játéka címért szállna versenybe, ezt az első és a második helyezettről közel sem lehet elmondani. Nem olyan sokára érkezik majd a legjobb művek listája is, amit sokkal kellemesebb lesz majd összeállítani.

Szerző
Héja Szabolcs

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...