x
Játékok

Top 5 általunk legjobban várt játék jövőre

Nézzük meg közelebbről, miket várunk legjobban a jövő év szempontjából!

Top 5 általunk legjobban várt játék jövőre
  • Publisheddecember 25, 2020

Nagyon nehéz és minden szempontból példa nélküli évet tudhatunk nemsokára magunk mögött. A járvány rengeteg, eddig biztosan hitt dolgot forgatott fel az életünkben, teljesen megváltoztak a szokásaink és rájöhettünk, hogy semmit sem lehet biztosra venni. Ez az embert próbáló időszak sok-sok film, játék és sorozat elhalasztásához vezetett, így a 2021 eléggé tömve lesz újdonságokkal, ha addig nem történik valami nagyobb probléma. Nézzük hát meg, mik az általunk legjobban várt játékok jövőre!

God of War: Ragnarök (PS5, PS4?)

Nagyon keveset tudhatunk az új God of War játékról, ahhoz képest, hogy a megjelenését 2021-re ígérik. Már a nyár elején hallhattunk pletykákat a mű létezéséről és hogy valamelyik State of Play-ben még az idén fel is fog tűnni. A szeptemberi eseményen aztán meg is villantotta a Sony Santa Monica a következő részt, azonban nem igazán láthattunk belőle még csak renderelt játékmenetet sem, viszont ott virított a végén a 2021-es dátum. Az előző rész minőségén felbuzdulva nagyon várjuk már Cory Balrog új művét, reméljük jövőre már játszhatunk is vele.

Halo: Infinite (Xbox Series X/S, PC, Xbox One?)

A Microsoft egy hatalmas bombával készült a Series konzolok megjelenésére, ugyanis a pletykák szerint a 343 Industries számára minden eddiginél nagyobb költségvetés áll rendelkezésre elkészíteni a következő Halo részt. A gépezetbe azonban homokszem csúszott, az első in-game játékmenet videó (amit lent láthattok) annyira rossz képet festett, hogy a rajongók fellázadtak. A Microsoft hallgatott rájuk és a fejlesztők szavára, így ez az ambiciózus projekt az eredeti launch megjelenési dátum helyett 2021 őszére csúszott, hátha addig normálisan ki tudják kalapálni ezt az ígéretes játékot.

Horizon: Forbidden West ( PS5, PS4)

Aloy első kalandját nagyon-nagyon szerettük, igazán formabontó és rendkívül szórakoztató volt. A Guerilla Games egy zseniális PS exkluzív játékot hozott össze, amelyet idén megjelentettek ugyan PC-re, de ez valószínűleg a Forbidden West népszerűségét és konzolok iránti keresletet hivatott csak fellendíteni. Az előzetesben ismerős karakterek és szörnyek is felbukkannak, azonban láthatunk teljesen új gépeket is. Ennek többé-kevésbé biztos a megjelenési ideje, amelyet a jövő év első felére pletykálgatnak. Ha nem lesz valami jelentősebb csúszás, akkor szinte biztosan utazhatunk 2021-ben a tiltott nyugatra Aloy társaságában.

Resident Evil: VIllage ( PC, PS5, Xbox Series X/S, Xbox One? PS4?)

Bizakodóak vagyunk az új Resident Evil játék kapcsán is, hiszen mind a hetedik rész, mind a másodiknak és harmadiknak a felújított változatai rettentően jól sikerültek. A Capcom vakarhatja a fejét, hiszen már egészen sok minden kiderült az alkotással kapcsolatban a szivárogtatások miatt, azonban ez a kaland is egészen zseniálisnak ígérkezik vérfarkasokkal és más félelmetes lényekkel a főszerepben. A megjelenése ennek is többé-kevésbé biztosan jövőre lesz, jelenleg a következő generációs konzolokra és PC-re fejlesztik. A készítők szerint esély mutatkozik az Xbox One-os és a PS4-es változat elkészítésére is, azonban a Cyberpunk 2077 botránya után ezt nem mondanánk biztosra.

Gotham Knights ( PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Batman meghalt. Mégis milyen batman játék kezdődhet így? A WB Games Montréal nagyot vállalt és a denevéres hős segítőire húzza fel a következő alkotását. Már gameplay videót is láthattunk belőle és nagyon erősek a hangok a jövő évi megjelenése gyanánt. Az előző Arkham széria sikere magáért beszél, ha egy közel olyan jó alkotást kapunk, már nagyon-nagyon boldogak leszünk. A fejlesztők szerint ez még érkezik PC és az új generáció mellett a jelenlegire is. A Cyberpunk botrány után semmi sem biztos, azonban ez egy egészen biztató jel a mostani konzolok tulajdonosainak.

Természetesen jön majd még töménytelen mennyiségű játék, amelyek közül sok simán megérdemelte volna bármelyik helyet a listán. A teljesség igénye nélkül 2021-ben érkezik majd a Far Cry 6, a Hitman 3 (ennek már megjelenési dátuma is van januárra, valószínűleg az év első nagyobb dobása lesz), az Outriders, a Returnal, a Prince of Persia: The Sands of Time Remake. Jövőre várják még a The Lord of The Rings Gollum-ot, az abszolút titokzatos Elden Ring-et, a Lego Star Wars: The Skywalker Saga-t, a Mass Effect Legendary Edition-t, az új Battlefield részt, a Dying Light 2-t, a Hogwarts Legacy-t és akkor még csak az abszolút krémről tettünk említést. Rendkívül zsúfolt évünk lesz, reméljük jövőre is velünk tartotok!

Written By
Héja Szabolcs

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.